Dünya Kupası Brezilya'da Neymar'ın aklı Pele'nin rekorunda

Brezilya'da Neymar'ın aklı Pele'nin rekorunda

09.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çeyrek finalde bugün Hırvatistan ile karşılaşacak Brezilya’da Neymar rekor için sahaya çıkıyor. Milli forma altında 76 golü olan yıldız oyuncu Pele’nin 77 gollük rekorunu kırmak istiyor.

Brezilyada Neymarın aklı Pelenin rekorunda

Katar’da çeyrek final heyecanı bugün başlıyor. Brezilya Milli Takımı, Hırvatistan ile TSİ 18.00’da ilk maça çıkıyor. Bu maçta herkesin gözü de Neymar’ın üzerinde olacak.

Haberin Devamı

30 yaşındaki futbolcu, Brezilya Milli Takımı’nda tarihe geçmek istiyor. Şu ana kadar milli formayla 76 gole ulaşan ünlü yıldız, efsane isim Pele’nin rekorunu egale etmeyi hedefliyor. Pele’nin Brezilya formasıyla 77 golü bulunuyor.Neymar, son 16 turunda Güney Kore’ye penaltıdan bir gol atmıştı. Öte yandan Neymar’ın sağ ayak bileğindeki sakatlığın geçmediği, sürekli tedavi olduğu ve antrenmanlarda Neymar’ın hafif tempolarda çalıştığı belirtildi. Neymar’ın bugünkü Hırvatistan maçı öncesi de karşılaşmanın başlayacağı saate kadar kontrol altında tutulacağı vurgulandı. 2022 Dünya Kupası’nda şampiyonluk hedefleyen 30 yaşındaki futbolcunun ağrılarla oynadığı bildirildi.

Japonya’ya özel karşılama

Dünya Kupası’na son 16 turunda penaltılarla elenen Japonya’da milli takım futbolcuları ve teknik heyet ülkede çiçeklerle karşılandı. Daha sonra Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Dünya Kupası’nda sergiledikleri performansla beğeni kazanan Japonya Milli Takımı’nı kabul etti. Tüm takıma çiçekler ve hediyeler sunuldu.

Haberin Devamı

Van Gaal’in zor sınavı

2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde bu akşam Arjantin’le karşılaşacak Hollanda’da tüm ülke bu maça kilitlendi. AD gazetesi teknik direktör Louis Van Gaal ‘i manşete taşındı. Van Gaal’in hem kendisine hem de takımına güvendiği vurgulanarak “Endişeli değil” başlığı atıldı.

Öte yandan Van Gaal de yaptığı açıklamada 2014 Dünya Kupası’nı anımsatarak “Messi, bireysel inisiyatif alarak sonuca karar verebilecek bir oyuncu. 2014’teki maçta topa dokunmadı ama penaltılarda kaybettik. Şimdi Arjantin’den intikamımızı almak istiyoruz” dedi.

İspanya’da yeni hoca

2022 Dünya Kupası’nda son 16 turunda veda eden İspanya’da Luis Enrique görevden ayrıldı. Milli takımın başına Luis de la Fuente getirildi. Fuente, İspanya U21 takımını çalıştırıyordu.

‘Size güveniyorum’

Çeyrek finalde bu akşam TSİ 22.00’da Hollanda ile karşılaşacak Arjantin’de efsane isim Sergio Agüero’dan Lionel Messi ve arkadaşlarına destek geldi. Önceki gün Twitch üzerinden bir canlı yayın yapan Agüero ve Messi eğleneceli konuşmalar yaptı. Agüero ilk olarak Messi ve arkadaşlarına Hollanda maçında başarı dileyerek, “Sizin başarılarınız benim de başarılarım. Sizin başardığınızı gördükçe çok mutlu oluyorum. Size güveniyorum. Sizinle beraber gibi hissediyorum kendimi. Her şeyin yolunda gitmesi beni sevindiriyor” dedi.

Haberin Devamı

Messi de ‘Seni özlüyoruz Agüero’ karşılığını verdi. Eğlenceli geçen sohbeti Messi’nin yanlışlıkla telefonu kapatması sonlandırdı.

Yazarlar