Dünyadan Futbol Brüksel'de silahlı saldırı! Belçika - İsveç maçı iptal edildi

Brüksel'de silahlı saldırı! Belçika - İsveç maçı iptal edildi

16.10.2023 - 23:30 | Son Güncellenme:

EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ile İsveç karşı karşıya geldi. Ancak mücadele stadyum çevresinde yaşanan silahlı saldırı sonrası yarıda kaldı.

Brükselde silahlı saldırı Belçika - İsveç maçı iptal edildi

EURO 2024 Elemeleri F Grubu'nda Belçika ile İsveç karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle geçilirken stadyum çevresinde yaşanan silahlı saldırı sonrası maç yarıda kaldı.

Haberin Devamı

İKİ TARAFTAR HAYATINI KAYBETTİ

Avrupa basınında yer alan haberlere göre Brüksel'in merkezinde yaşanan silahlı saldırı sonucu İsveç forması giyen İsveç uyruklu iki taraftar hayatını kaybetti.

Brükselde silahlı saldırı Belçika - İsveç maçı iptal edildi

Saldırganın henüz yakalanamadığı ve stadyumun yakınında olduğu bildirilirken İsveçli futbolcular, maçın ikinci yarısına çıkmama kararı aldı. Belçikalı futbolcular da bu karara destek verdi.

TERÖR ALARMINA GEÇİLDİ

Saldırıda ölen 2 kişinin müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Maç iptal edilirken, Brüksel'de yüksek düzeyde terör alarmına geçildi.

'STADYUMDA KALIN' ANONSU

Stadyum anonsunda seyircilerin güvenlikleri için stadyumda kalmaya devam etmeleri tavsiyesi yapıldı.

UEFA'DAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Konu hakkında UEFA'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Bu akşam Brüksel'de meydana gelen şüpheli terör saldırısının ardından, iki takım ve yerel polis yetkilileriyle yapılan istişareler sonrasında, Belçika ile İsveç arasında oynanan UEFA EURO 2024 eleme karşılaşmasının iptal edilmesine karar verildi."

Brükselde silahlı saldırı Belçika - İsveç maçı iptal edildi

BELÇİKA ULUSAL KRİZ MERKEZİ VE BAŞBAKAN DE CROO'DAN AÇIKLAMA

Belçika Ulusal Kriz Merkezi ve Belçika Başbakanı Alexander De Croo'dan yaşanan saldırı ile ilgili açıklamalar geldi. Ulusal Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada "Bu gece Brüksel'de bir silahlı saldırı meydana geldi. Kayıplar var. Saygı göstererek bu olayla ilgili hiçbir görüntü veya videonun paylaşılmamasını rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ise "Bu akşam Brüksel'de İsveç vatandaşlarına yönelik olarak gerçekleştirilen üzücü saldırının ardından İsveç Başbakanına en içten taziyelerimi ilettim" açıklamasını yaptı. Başbakan De Croo, olayı terör saldırısı olarak nitelendirdi.

Yetkililer, Brüksel-Başkent bölgesi için tehdit seviyesini en yüksek seviye olan 4'e çıkardıklarını ifade ederek halkı, dikkatli olması ve gereksiz seyahatlerden kaçınması konusunda uyardı. Öte yandan başbakan, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanın da durumu izlemek için Ulusal Kriz Merkezi'nde bulunduğu belirtildi.