Futbol Bruma en önemli 10 arasında!

Bruma en önemli 10 arasında!

05.12.2013 - 12:42 | Son Güncellenme:

Bruma, FIFA Dünya Kupası’nda yer alacak en yetenekli genç futbolcular arasında gösterildi, teknik becerisi, hızı ve yaratıcılığı övüldü.

Bruma en önemli 10 arasında

Onur Dinçer / Skorer

Galatasaray’ın Sporting Lizbon’dan transfer ettiği Bruma, dünyada en çok öne çıkan 10 genç futbolcu arasında gösterildi. Son olarak sarı kırmızılıların Gaziantep Büyükşehir Belediye ile oynadığı kupa maçında görev alan ve göz dolduran bir oyun sergileyen Bruma, uluslararası futbol haber sitesi goal.com’un ‘2014 Dünya Kupası’na damga vurabilecek 10 genç isim’ başlıklı listesinde yer verilen isimlerden bir tanesi oldu. Brezilya’daki organizasyonda parlayabileceği belirtildi.

Teknik becerisi, hızı ve yaratıcılığı ile futbolseverlerin beğenisini kazandığı belirtilen oyuncunun yeteneklerinden övgüyle bahsedilirken, Portekiz Milli Takımı Teknik Direktörü Paulo Bento’nun da onu Cristiano Ronaldo’nun yerine milli takıma çağırdığına ve sezon başında 10 milyon euro karşılığında Galatasaray’a transfer edildiğine dikkat çekildi.

Listede Burma’nın dışında İngiliz Ross Barkley, İtalya’dan Domenico Berardi, Brezilya’dan Bernard, Hollandalı Depay Memphis, Alman Julian Draxler, Fransız Clement Grenier, Arjantinli Mauro Icard, İspanya’dan Koke ve Hırvatistan’dan Mateo Kovacic yer aldılar. Bruma son olarak Tuttosport gazetesinin düzenlediği 2013’ün dünyada en iyi genç futbolcusu anketine aday gösterilmiş, uzun süre önde götürdüğü yarışta ödülü Juventuslu Pogba’ya kaptırmıştı.

Yazarlar