Skorer Bu kez mutlaka

Bu kez mutlaka

03.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bu kez mutlaka

Bu kez mutlaka


Güneş Sigortalı bayanlar, ikinci kez katılacakları finallerde Konfederasyon Kupası'na göz diktiler


       Türk voleybolunun gururu olmuş takımlarımızdan biri Güneş Sigorta. Şampiyonlukları kucaklamış, başarılarda devamlılığın sembolü haline gelmiş, milenyumda final - four kürsüsüne çıkan dört takımımızdan biri. Dörtlü final yolculuğunda Güneş Sigorta Kulübü'nün Başkanı Ender Şener, yöneticiler Ömer Faruk Ergin, Cengiz Erten, Tayfun Özeren ile voleybol sohbetindeyiz. Diğer yanımızda Antrenör Coach Vladmir Buzayev ile menajer Nalan Ural var. Günün nelere gebe olduğuna değinmeden geçmişte kalan final - four'u anımsıyoruz. Hani Güneş Sigorta'nın ilk kez yükseldiği dörtlü finali. Fransa'nın Molhouse şehrindeki maçları, kaçırılan Avrupa üçüncülüğünü hatırlıyoruz. Menajer Nalan Ural giriyor söze: "Yanarım, yanarım o kupaya" diye başlıyor ve devam ediyor:
       "İlk final - four heyecanı mı desem, şanssızlık mı desem, yoksa ev sahibi Molhouse takımı önündeki inanılmaz durgunluk mu desem ? Yok yok, yapılmaması gereken hataları yapmıştık biz o maçta."
       İki yıl aradan sonra, bu yıl Güneş Sigorta'nın o Molhouse'den rövanşı alışına değiniyoruz. Bakınız Başkan Ender Şener ne diyor: "Bizi Avrupa dördüncülüğüne iten Molhouse takımını milenyum kupasında hem Fransa'da, hem de İstanbul'da yenip, eleyerek rövanşı aldık."
       Bu söyleyişileri dinledikten sonra güne, İtalya'nın Reggio Calabria şehrinde yapılacak 2000 Avrupa final - four'una döndük. Belli ki, Güneş Sigortalılar bu ikinci dörtlü finali bir başka yaşıyor. Hiçbiri arayışta değil. Her biri inançlı. Hepsi odak noktaya kilitlenmiş durumda. Hedefi biliyorlar. İtalya liginin güçlü temsilcileri arasında kendine yer edinmiş, Volley Vicenza takımıyla yapılacak ilk maça umutla bakıyorlar. Savaşların sağlam stratejiyle kazanılacağını iyi bilen Coach Vladmir Buzayev'in rakibi imha planında isabet var. Ukraynalı antrenör dobra dobra konuşuyor: "Volley Vicenza maçı bizim için final karşılaşmasıdır" diyor. Bu maçta topyekün güçler kullanılacak. Ekliyor Buzayev, "İlk günkü rakibimiz İtalya'nın namağlup lideri ev sahibi Medinex Clabria takımı olsaydı, böylesine iddialı olamazdım."
       Görülüyor ki, hedef takım Volley Vicenza. Oklar, İtalya liginin altıncısının üstüne atılacak. On ikiden vurabildiğimiz taktirde finale yazılmak şampiyonluk kadar değer taşıyacak. Burada Menajer Nalan Ural sözü alıyor: "Görüyorsunuz İtalya'ya coşkulu, final - four tecrübesi fazla bir takım olarak gidiyoruz. Ancak çok dikkatli olmak zorundayız. Rakipler dişli" diyor.
       Çifte ameliyat geçiren ve bu sezon takımdaki yerini alamayan smaçör Mesude Atılgan da kafilede. Tayfun Özeren, uzun sakatlık dönemi sonrasında yeni yeni çalışmalara başlayan Mesude'nin Clabria'da oynayamayacağını vurguluyor. Mesude'nin yokluğu tabii ki büyük eksiklik. Güneş Sigorta'nın kurmayı Ömer Faruk Ergin, "Mesude'nin eksikliği düzenin değişmesini getirdi. Ama yılmadık, mücadelemiz sürüyor. Güneş Sigorta'nın Türk voleyboluna yaptığı hizmet eksilmeyecek, artacaktır" diye konuşuyor.
       Onlar final - four sahnesindeki rollerine iyi çalışmış görünüyor. Onlar Türk voleyboluna çağ atlatanlar kervanına katıldıktan sonra bir kez daha Milliyet'le birlikte olmuşlardı. Reggio Calabria yolculuğu arefesinde yapılan son antrenmanda Serap, Pelin, Burçin, Iryana, Oxana, Olga, Necla, Banu ve gençler foto muhabiri arkadaşımız Cengiz Malgır'a zaferi simgeleyen görüntüyü vermişlerdi. Şimdi onlarla İtalya'da beraberim. İnançla, kazanma hırsıyla dolu Güneş Sigortalılar. Haydi öyleyse zafere. Bahtınız açık olsun kızlar.

Yazarlar