Basketbol Bu şampiyonluk unutulmaz

Bu şampiyonluk unutulmaz

20.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı kulüp, İstanbul Valiliği’nin güvenlik garantisi ve federasyonun tüm çağrılarına rağmen final serisinin 7. maçına çıkmadı. 3-3’lük serinin son maçında hükmen galip ilan edilmesi beklenen sarı-lacivertli ekip böylece yıllarca konuşulacak 2013-2014 sezonunu, 6. şampiyonluğu kazanarak tamamladı

Bu şampiyonluk unutulmaz

Galatasaray Liv Hospital, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile yapması gereken 7. maça çıkmadı ve mücadele tatil edildi. Sarı-kırmızılı yönetimin önceki gün aldığı karardan geri dönmesi için dün büyük uğraş verildi.
İstanbul Valiliği her türlü önlemin alınacağını bildirdi. Vali Yardımcısı Aziz Mercan, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan ile görüşmenin ardından karşılaşmada herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmayacağını kaydetti. 2000 polisin dışında 500 özel güvenlik görevlendirildi. Basketbol Federasyonu da öğle saatlerinde Galatasaraylı yöneticilere kararlarını gözden geçirmesi yönünde çağrıda bulundu. TBF’den yapılan yazılı açıklamada, play-off final serisinin son karşılaşması öncesi yaşanan olayların daha fazla spor sahalarına yansımaması gerektiği belirtilirken, son sözün sahada kazanmak üzere sporculara ve teknik kadrolara bırakılması, Türk sporu ve Türk basketbolu adına doğrunun yapılması gerektiği ifade edildi.
İkna edİlemedİler
Tüm girişimlere rağmen Galatasaray Liv Hospital maçı oynamak için Ülker Sports Arena’ya gelmedi. Konuyla ilgili hakemlerin raporuna göre, TBF Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde Galatasaray Liv Hospital’ı hükmen mağlup, Fenerbahçe Ülker’i de final serisini 4-3 kazanmış sayarak 2014-2015 sezonu şampiyonu ilan etmesi bekleniyor.
Bu arada karşılaşma oynanacakmış gibi Ülker Arena’da bütün hazırlıklar yapıldı. Maçın hakemleri Recep Ankaralı, Emin Moğulkoç ve Rüştü Nuran maçın başlama saati olarak belirlenen 21.00’den 20 dakika önce saha çıktılar. Saat 21.00’den itibaren Galatasaray’ın sahaya çıkması için kurallar gereği 15 dakikalık bekleme süresi başlatıldı. Bu süre skor tabelasında da gösterildi.
Fenerbahçe Ülker’in ilk beşinde yer alan Ömer Onan, Bogdanovic, Preldzic, Kleiza ve Zoric de sahada hazır bekledi. Ancak rakip takım sahada yer almadığı için hakemler, maçı tatil ederek soyunma odasına gitti. Yapılan anonsta da rakip takım gelmediği için karşılaşmanın oynanamadığı duyuruldu.
Basketbol Federasyonu da Galatasaray Liv Hospital’ın 7. maç için sahaya çıkmaması üzerine ilgili yönetmelik maddeleri çerçevesinde işlem yapılacağını ve kararın en kısa sürede verileceğini belirtti.
TÖREN YAPILMADI
Galatasaray’ın, sahaya çıkmama kararını günler önce açıklaması nedeniyle Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun, Başkan Turgay Demirel ile birlikte salonda buluşup, 20-0 hükmen kararını onaylaması beklenirken, bundan son anda vazgeçildi. Gerginliğin daha da yükselmemesi için sarı-lacivertli kulüple de görüşerek bilgi veren Federasyon yöneticilerinin, bir hafta içinde toplanarak hükmen galibiyeti onayacağı ve resmi olarak Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun ilan edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Hedef yine Ataman
Fenerbahçe taraftarının hedefinde yine Ergin Ataman vardı. Ezeli rakiplerinin antrenörü aleyhine tezahürat yapan taraftarlar Ünal Aysal aleyhine de uzun süre bağırdı. Tribünlerin üst kısmında yer alan taraftarların küfürlü tezahüratlarına salonun diğer kesimleri hemen tepki göstererek susmalarını sağlarken, salonda çalınan şarkılarla da Galatasaray’a göndermeler yapıldı.

Yazarlar