Trabzonspor Bu sezon Avrupa, gelecek yıl kupa

Bu sezon Avrupa, gelecek yıl kupa

02.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un iki bekinden Emmanuel Mas, öncelikle Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini söylerken, seneye şampiyonluk istediklerini dile getirdi. Joao Pereira ise gelecek için konuşmanın erken olduğunu belirtip, “Realistim ve böyle olmayı da seviyorum” dedi.

Bu sezon Avrupa, gelecek yıl kupa

Trabzonspor’a büyük güç kazandıran iki bek Emmanuel Mas ile Joao Pereira, ilk olarak Avrupa kupalarına katılmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kulübün internet sitesine konuşan iki futbolcudan Arjantinli olan Mas, “Bu sezon ligi bitirebildiğimiz en üst noktada tamamlamak istiyoruz. Gelecek sezon ise tek bir hedef var. O da şampiyonluğa gitmek” dedi.

Trabzon’da çok mutlu olduğunu anlatan Arjantinli futbolcu, “Ailemle ve köpeklerimle güzel zaman geçiriyorum. Bol bol şehri geziyorum. Trabzon’un doğası çok güzel. Ben de doğayı seviyorum. Şehir merkezinde, sahilde bulunan parkta vakit geçiriyorum. Eşim de Trabzon’u çok sevdi. Trabzon, doğduğumuz şehir olan San Juan’a benziyor. Orada deniz yok ama doğası aynı. Bu nedenlerden dolayı kendimizi evimizde gibi hissediyoruz” dedi.

‘Ortak noktamız çok’

Sağ bek oynayan Portekizli Joao Pereira ise Avrupa kupalarına katılıp orada iyi sonuçlar almak istediklerini belirterek, “Realistim ve böyle olmayı da seviyorum. O nedenle gelecekle ilgili konuşmak istemiyorum. Gelecek yıl bu zamanlarda şampiyonlukla ilgili düşüncelerimi söyleyebilirim. Şimdi anı konuşmamız gerekiyor. Önümüzdeki maçları kazanıp Avrupa kupalarına katılmalıyız. Avrupa’da yer alırsak bize birçok faydası olacak. Futbolcu olarak bizlerin değeri artacak. Bu nedenle hedefimiz Avrupa Kupalarına katılmak ve orada iyi sonuçlar almak olmalı” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Takım arkadaşı Mas ile iyi bir dostluğu olduğunu ifade eden Pereira, şöyle devam etti:

“Aynı zamanda transfer olduk ve imzalarımızı aynı anda attık. İkimiz de yurt dışından gelen oyuncularız. Burada evimiz çok yakın ve köpeklerimiz var. İkimiz de bek oynuyoruz. Çok ortak noktamız var. Ancak tüm oyuncularla iyi anlaşıyoruz. Hepsiyle yakın dostluğum var. Zaten takım içindeki dostluk sahaya çıktığımızda da belli oluyor.”

En iyi Ronaldo

Ronaldo ile Portekiz Milli Takımı’nda birçok kez birlikte forma giyen Pereira, “O bu noktalara gelmeyi çok çalışarak hak etti. Bunu hangi dilde nasıl açıklayabileceğimi bilmiyorum ama tam bir profesyonel. Messi ile karşılaştırılmasına gelirsek, en son Ballon d’Or ödülünü Ronaldo aldı” dedi.

Messi’yi övdü

Vatandaşı Lionel Messi’nin çok özel bir oyuncu olduğunu vurgulayan Mas, “Messi sessiz, sakin ve çok düzgün bir karakter. Arkadaşlığımız da gayet iyi. Onunla oynamak benim için gurur verici” diye konuştu.

Yazarlar