Basketbol Bu tahmin İspanya'dan! Fenerbahçe...

Bu tahmin İspanya'dan! Fenerbahçe...

15.05.2015 - 15:01 | Son Güncellenme:

As Gazetesi'nin Real Madrid'i takip eden muhabiri Ricardo Gonzalez, Final Four'daki dev mücadele öncesinde Skorer'in sorularını yanıtladı.

Bu tahmin İspanyadan Fenerbahçe...

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Real Madrid'i yakından tanıyan İspanyol As Gazetesi yazarı Ricardo Gonzalez, THY Euroleagu'de bu geceki zorlu randevu öncesinde açıklamalarda bulundu. Skorer'in sorularını yanıtlayan İspanyol gazeteci, hem Fenerbahçe Ülker'in elde ettiği başarıyı, hem de Real Madrid karşısında neler yapması gerektiğini yorumladı, eflatun beyazlıların zayıf ve güçlü yanlarına ışık tuttu.

Obradovic'in takıma etkisi ne kadar oldu?

Ne kadar iyi olursa olsun hiç bir coach, iyi bir takıma sahip olmadan kupaları kazanamaz. Fenerbahçe Avrupa'daki en iyi takımlardan birisi. Real Madrid'e benzer bir potansiyeli var. Obradovic bu noktada belirleyici olabilir. Çok önemli bir tecrübesi var. Ne zaman işleri sıkılaştıracağını, ne zaman baskıyı azaltacağını çok iyi biliyor. Kendisi bir motivasyon ustası ve büyük bir psikolog. Aynı zamanda fevkalade bir stratejist. Oyunu çok iyi okuyup doru zamanda reaksiyon veriyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin oynadığı basketboldan etkilendin mi?

Evet, Fenerbahçe sezon içinde muazzam bir gelişim gösterdi. Yola 'acabalar'la çıktılar ama özellikle Top 16'da çok önemli ivme kazandılar. Play off'ta Maccabi karşısında harikaydılar. Zisis'in burdaki katkıları çok önemliydi. Sergio Llull ve Sergio Rodriguez'in oynadıkları 1 ve 2 numaralı pozisyonlarda Real Madrid bence daha iyi. Ancak Fenerbahçe de pota altında üstünlük kurar. Bjelica ile Vesely'nin hem fizik hem de atletik özellikleriyle Real'e çok hasar vereceğini düşünüyorum.

Avrupa şampiyonu Fenerbahçe olabilir mi?

Artık Final Four'a gelen tüm takımların şansı eşit. Dördü de kupayı kazanabilir. Fenerbahçe'nin kazanması bana göre hiç de sürpriz olmaz. Real-Fenerbahçe maçına bir şey diyemem ama diğer eşleşmede sanki CSKA Moskova bir adım önde gibi geliyor bana. Gerçi Olympiakos yanıltmayı hep sevmiştir. Bakarsınız onlar kazanmış.

Bu sezon Euroleague'de şu ana kadarki en iyi takım hangisi?

Bence en iyi sonuçlar ve en iyi istatistiklere CSKA Moskova imza attı. Real Madrid ise özellikle savunmada başka istatistiklerde öne çıktı. Örneğin top çalmalar... Bir de Real bana göre topu en iyi kullanan takımdı.

Haberin Devamı

Sizi en çok etkileyen Fenerbahçeliler kimlerdi?

Bjelica'yı çok beğeniyorum, bana Mirotic'i hatırlatıyor. Büyük bir yetenek ve son zamanlarda mental olarak kendisini çok geliştirdi. Vesely de çok etkileyici, özel yetenekleri olan bir oyuncu. Bir pivotta görmeye alışık olunmayan hıza ve güce sahip. Preldzic de tutulması zor bir isim. Rakibine eşleşme sorunu yaratıyor ama biraz daha istikrarlı olmalı.

Final Four'daki hangi takım Fenerbahçe'yi en çok zorlar?

Belki Barcelona diyebiliriz. Ama onlar da Madrid'de yoklar. Fenerbahçe'nin Final Four'daki tüm takımları yenebilecek gücü var. Ancak diğer takımlar da onları yenebilir.

Bir Türk takımının şampiyon olması Euroleague'e canlılık getirir mi?

Farklı ve yeni takımların şampiyon olması Euroleague ve basketbol için en iyisidir. Ligi domine eden güçlerin yanı sıra Avrupa'nın geleceği Türkiye, Almanya, Fransa ve İngiltere'dir...

Fenerbahçe Real Madrid'i yenebilir mi ve nasıl?

Elbette yenebilir. Bir kere bu maçta mutlaka iyi savunma yapmaları gerekir. Real Madrid hataları cezalandıran bir takım. Bu yüzden mümkün olduğunca az hatayla oynamaları gerekir. Hücumda ise iki kritik nokta var. Fenerbahçe'nin bir ya da daha fazla şutörünün gününde olması gerekir. Hücum ribauntlarında etkili olabilirlerse, bu da Real'in oyun anlayışını oldukça yıpratır.

Haberin Devamı

Real Madrid'in zayıf ve güçlü yanları nelerdir?

Herkes Real Madrid'in çok hızlı bir takım olduğunu söylüyor. Ancak son iki sezon asıl kilit nokta savunma oldu. Topu paylaşarak daha çok sayı buluyorlar. Zayıf yanları bazen iç ve dış bölge arasında dengeyi tutturamıyorlar. Llull, Rodriguez, Fernandes ve Reyes'tir. Ancak Ayon Final Four'da fark yaratan oyuncu olabilir. Belki de bu anlamda en çok Bourousis'in katkısı aranabilir.