Skorer Bulgur pilavı ve makarnayla gelen dünya üçüncülüğü

Bulgur pilavı ve makarnayla gelen dünya üçüncülüğü

25.10.2010 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

Bulgur pilavı ve makarnayla gelen dünya üçüncülüğü

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda üçüncü olan 27 yaşındaki Dursun Hayran ile beşinci olan Murat Yıldırım'ın, şampiyonaya, bağlı oldukları kulübün imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle bulgur pilavı ve makarna yiyerek hazırlandıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

18- 20 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda 'powerlifting' branşında 110 kiloda yarışan Dursun Hayran ile 60 kiloda yarışan Murat Yıldırım'ın imkansızlıklar içinde gelen başarısı duyanları duygulandırdı. Sivas Görme Engelliler Spor Kulübü'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Nilüfer Avcı, iki sporcusunun da dünya derecesi elde etmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, 2 ay süren bir kamp sonunda yarışmalarda derece elde ettiklerini ifade etti. Daha fazla sporcunun Milli Takım'a katılması gerektiğini kaydeden Avcı, "Halter sporunun gıdaya ve çalışmaya bağlı olduğunu biliyoruz. Biz zor şartlarda bu arkadaşlarımızın gıdalarını karşılıyoruz. Her gün makarna ve bulgur pilavı yapabiliyoruz. İmkanlarımız kısıtlı. İlimizin yöneticilerinden ve esnaflarımızdan bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Şampiyonada elde edilen dereceler bizlerin için çok büyük başarıdır" dedi.

Haberin Devamı

3 YIL ÖNCE SPORA BAŞLADI

Dünya üçüncüsü olmayı başaran Dursun Hayran ise spora 3 yıl önce başladığını belirterek, "Ben köyde yaşıyordum. Burada görme engellilerin spor yapabildiğini öğrenip, Sivas merkeze geldim. Spora başladım, yapabilirsin dediler. İmkansızlıklar içerisinde az sayıda antrenman yapmama rağmen birçok Türkiye şampiyonluğu elde ettim, çeşitli rekorlara imza attım. Burada imkansızlıklar içerisinde de dünya şampiyonasına hazırlandım. Dünya üçüncüsü olmayı kendime yediremedim. Ülkemin bayrağını ve marşını ilk sıraya taşımam gerekiyordu" diye konuştu.

Liseyi dışarıdan bitirip Üniversite sınavlarına hazırlandığını belirten Hayran, "Çalışmalarımız devam edecek. Antalya'da yapılacak şampiyonada dünya şampiyonu olmak istiyorum. Milli olduğum için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölümü'ne gireceğim. Ancak bir iş imkanı bekliyorum. Devletimiz bize bu konuda kolaylık yapsın istiyorum" dedi.

Diğer görme engellilere de "Evden çıkın artık" diye seslenen Dursun Hayran, "Gelip kulübümüzde spor yapsınlar. Engel hiçbir zaman kendilerine engel olmasın" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dünya beşincisi Murat Yıldırım ise "Bu benim için kötü bir yarışma oldu. Bazı olumsuzluklar nedeniyle yeterince çalışmadım. Hedefimiz 2011 Nisan'da Antalya'da yapılacak dünya şampiyonasına iyi hazırlanıp, ülkemin bayrağını göndere çektirmek" dedi.

Gençlik Spor İl Müdürü Salim Kılıç'ı da ziyaret eden görme engelli sporcular, hedeflerinin Antalya'da dünya şampiyonu olmak olduğunu söyledi.