Beşiktaş Bunlardan hakem olmaz

Bunlardan hakem olmaz

06.05.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş başkanı Fikret Orman, derbide tartışmalı kararlara imza atan Bülent Yıldırım'ı topa tuttu.

Bunlardan hakem olmaz

Siyah-beyazlı kulübün patronu yapılan hataları normal karşılamadıklarının altını çizdi, “Hakem art niyetliydi ve maçı şaibeli bir hale getirdi. Bu tarz hakemlerle Türk futbolu bir yere gidemez. Maça çıkan hakemin aklında bir fikir vardı” dedi

Haberin Devamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman derbinin ardından hakem Bülent Yıldırım’ı sert sözlerle eleştirdi. Tartışmalı kararlara imza atan Yıldırım’ın yönetimiyle maçı şaibeli hale getirdiğini savunan Başkan Orman şunları söyledi:

-Son yıllarda Galatasaray ile ligin son maçlarını hep deplasmanda oynuyoruz. Hakemler düşük performanslı olabilirler ama mesele iyi niyetli olmalarıdır. Pozisyon yorumlarına girmek istemiyorum ama hakem vucüt dili olarak maça yanlı başladı. Hakemin yaptığı hataları normal karşılamak mümkün değil. Kararları ikinci yarı skora göre değişti. Maçın başından beri etki altındaydı. Bariz hatalar yaptı.

- Penaltı pozisyonu penaltı değil. Öncesinde ofsayt da yok ama kesinlikle penaltı değil. Biz bu zihniyetin değişmesi için çok mücadele ettik. Pozitif duruş sergiledik ama bugünkü hakem rezaletti. Hakem art niyetliydi ve maçı şaibeli bir hale getirdi. Hakemin işi eyyamcılık değildir, hakemin işi gördüğünü çalmaktır. Bugün maça çıkan hakemin aklında bir fikir vardı.

Haberin Devamı

-Bu tarz hakemlerle Türk futbolu bir yere gidemez. Futbol her yerde oynanıyor. Başka ülkelerde yöneticilerin maçtan önce hakemlerle ilgili açıklama yaptığını duydunuz mu? Maç 2-0 olduktan sonra lehimize kararlar verildi ama bunlara kimse kanmıyor. Bu zihniyetteki hakemler bu işi bırakacaklar. Bunlardan hakem olmaz. Futbolun marka değeri hepimizin sorumluluğunda.

-Her maçtan önce yöneticiler hakemler hakkında açıklama mı yapacak? Bu işler böyle mi gidecek? Türk futboluna bütün takımlar lazım. İnsanları futboldan soğutmamalıyız. Futbolu sevdirmemiz gerekiyor. Hakemlerin de itibar gören kişiler olması lazım. Önümüzdeki üç haftada neler olacağını kimse tahmin edemez. Her şey olabilir. Takımımız sonuna kadar mücadele edecek.

Orman gelmedi, yemek verilmedi
Galatasaray ve Beşiktaş yönetimleri derbi öncesi geleneksel yemekte bir araya gelmedi. Kulüpler Birliği Vakfı’nın açıklaması ardından iki kulübün arası açılırken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın geri adım atmaması, sarı-kırmızılıların tepkisini toplamıştı.
Maç öncesi bir araya gelmeyen yönetimler arasında soğuk rüzgarlar esti. Başkan Fikret Orman derbi için stada gelmedi. Buna karşın siyah-beyazlı 11 yönetici mücadeleyi protokol tribününden seyretti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu ise maçı misafir tribününde taraftarlarıyla beraber takip etti.
Beşiktaş kafilesini Türk Telekom Stadı’nda Galatasaray 2. Başkanı Abdürrahim Albayrak karşıladı.