Türkiye Kupası Bunu hep yapıyor!

Bunu hep yapıyor!

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie’nin, Dusko Tosic atıldıktan sonra elini formasına sokması büyük tartışma yarattı.

Bunu hep yapıyor

Bunu hep yapıyor

Haberin Devamı

Bunu hep yapıyor

Robin Van Persie’nin Tosiç atıldıktan sonra elini formasına sokması da büyük tartışma yarattı. Ancak Hollandalı futbolcu, Arsenal’de forma giydiği dönemden beri nun benzer hareketi hep yaptığı ortaya çıktı. Hatta maç maç ele alınacak olursa; Van Persie’nin sırasıyla 2010-11 sezonunda Manchester United-Liverpool maçında, 2012-13 sezonunda Manchester United-Aston Villa maçında, geçen sezon Türkiye Kupası’nda Kayserispor maçında ve 2016 Dünya Kupası elemelerinde Hollanda formasıyla bu hareketi hep aynı şekilde tekrar ettiği fotoğraflarda açık bir şekilde görülüyor.

Geçmiş örnekler

Robin Van Persie’nin Beşiktaş maçında olaylarla öne çıkması geçmiş dönemleri hatırlattı. İngiliz basınında, Van Persie’nin, Arsenal, Manchester United ve Hollanda Milli Takımı ile yaşadığı olaylar gündeme getirildi. Hollandalı yıldızın daha önce; Steven Gerrard, kaleci Tim Krul, Swansea City’den Ashley Williams, Thomas Vermaelen, Klaas Jan Huntelaar ve Memphis Depay ile yaşadığı benzer sorunlar ön plana çıkarıldı.

Haberin Devamı

İngiltere’de gündem oldu!

Fenerbahçe’nin Beşiktaş’ı 1-0 yenerek kupadan elediği gecede iki eski arkadaş birbirine adeta düşman oldu. 2008 yılından beri çok iyi iki arkadaş olan Robin Van Persie ve Oğuzhan Özyakup, Vodafone Arena’da neredeyse dostluklarını bitirme noktasına geldi.

Hollanda’da yetişen iki oyuncunun yolları daha önce Arsenal’de kesişmiş ve sıkı bir dostluk başlamıştı. 2008’de Arsenal’de tanıdığı Oğuzhan’ı her zaman öven Van Persie, “En beğendiğim oyunculardan bir tanesi. Arsenal’de de yeteneğini hemen belli etmiş ve hayran kalmıştım” diye konuşmuştu.

Beşiktaşlı yıldız da, “Arsenal’den beri tanıyorum. O dönemde Van Persie benim idolümdü” ifadelerini kullanmıştı. Türkiye Kupası’ndaki mücadele sonrası ise tam tersi bir görüntü oluştu.

İngiliz basını Van Persie-Oğuzhan kavgasına geniş yer verdi. Metro gazetesi, “Van Persie eski takım arkadaşı önünde ilginç bir gol sevinci yaşadı. Maç boyunca sürekli kavga ettiler” dedi.

Daily Mail gazetesi ikilinin Arsenal’de arkadaş oldukları fotoğraflar ile derbideki kavga anlarını gösterip, “2008-2017. Bir dostluk bitti. Arsenal’de çok iyi arkadaşlar. İstanbul’daki derbide kavgalı düşman” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe marşı

Sarı-lacivertli futbolcular galibiyeti soyunma odasında Fenerbahçe Marşı ile kutladı. Derbi galibiyeti ile büyük özgüven kazanan futbolcuların bu performansı lige de yansıtma konusunda sözbirliğine vardığı bildirildi.