Futbol Burak Yılmaz milli maç kadrosuna alındı mı?

Burak Yılmaz milli maç kadrosuna alındı mı?

12.10.2012 - 13:49 | Son Güncellenme:

2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde Romanya ile bugün kritik bir maça çıkacak A Milli Takım'da Burak Yılmaz'da sürpriz bir gelişme yaşandı.

Burak Yılmaz milli maç kadrosuna alındı mı

Burak Yılmaz milli maçın kadrosuna alındı mı?

Haberin Devamı

Nevzat Dindar / Skorer Özel

Milli takımın bu sabah gerçekleştirmeyi düşündüğü çalışma iptal edildi. Günün en çok merak edilen konusu ise Burak Yılmaz'ın kadroda olup olmayacağıydı.

Sol kalçasındaki kas grubunda ağrıları olan ve dün akşamki idmana çıkmayan Galatasaraylı golcünün kendini iyi hissettiği öğrenildi.

Bu gelişme üzerine A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Burak Yılmaz'ı maç kadrosuna alma kararı aldığı bildirildi.

Avcı'nın Burak'taki sürpriz gelişme üzerine kafasındaki 11 konusunda kararını maç saatine bıraktığı belirtildi. Burak'ın 11'de oynamama ihtimalini düşünerek Hamit'e yer açmak isteyen Avcı planlarını yeniden gözden geçirecek.

Burak oynarsa Hamit'e yeniden kulübe yolu gözükecek.

Haberin Devamı

İşte Avcı'nın planı

Avcı’nın, Fenerbahçe’de form yakalayan Caner Erkin’e yer açmak istediği ve bu oyuncuyu Sercan Sararer’in yerine düşündüğü kaydedildi. Kalede Volkan Demirel ile savunmada Gökhan - Semih - Ömer Toprak ve Hasan Ali Kaldırım’ı görevlendirecek Avcı’nın, orta sahadaki tercihlerinde ise büyük değişiklik olmayacak. Avcı’nın, Estonya maçının yıldızları; Emre Belözoğlu ile Mehmet Topal’ı kesinlikle kesmeyi düşünmediği belirtildi.
Milli çalıştırıcının, oyun formatını ise 4-2-3-1’i olarak belirlediği bildirildi. Savunmanın hemen önündeki hatta Emre ile Mehmet Topal’dan vazgeçmeyecek olan Avcı’nın tartışmalara neden olan Selçuk İnan ‘ı kulübede tutacağı kaydedildi. Avcı’nın hücum hattı için son kararını maç saatine bıraktığı öğrenildi. Solda Caner Erkin’e şans tanıyacak Avcı, Burak’ın forma giymemesi halinde Umut’u ileri uca çekecek. Sağ kanatta ise Hamit’i görevlendirecek.

Burak Yılmaz milli maç kadrosuna alındı mı

Yazarlar