Demir Grup Sivasspor Burhan Eşer'in "2. dalya" mutluluğu

Burhan Eşer'in "2. dalya" mutluluğu

04.02.2014 - 11:34 | Son Güncellenme:

Sivasspor'un gole dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer, Torku Konyaspor karşılaşmasıyla Süper Lig'deki 200. maçına çıktı. Ligde 19 kez Sivasspor forması giyen Eşer, Gençlerbirliği'nde 81, Eskişehirspor'da 57, Diyarbakırspor'da 27, Mersin İdmanyurdu'nda 16 maçta görev aldı.

Burhan Eşerin 2. dalya mutluluğu

Sivasspor'un gole dönük orta saha oyuncusu Burhan Eşer, Torku Konyaspor karşılaşmasıyla, Süper Lig'deki 200. maçına çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

Haberin Devamı

Futbola 15 yaşında memleketi Diyarbakır'da Yenişehir Belediyespor'da başlayan Eşer, 3 yıl sonra Diyarbakırspor altyapısına geçti. Diyarbakırspor ile 2004 yılında profesyonel sözleşme imzalayan Eşer, sırasıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu'nda forma giydi.

Bu sezon başında Sivasspor'a transfer olan Eşer, başarılı bir sezon geçirdiği kırmızı-beyazlı ekipte 2. dalya sevincini yaşadı. Eşer, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Torku Konyaspor-Sivasspor karşılaşmasıyla Süper Lig'deki 200'üncü maçına çıktı. Deneyimli oyuncu, Sivasspor'da 19, Gençlerbirliği'nde 81, Eskişehirspor'da 57, Diyarbakırspor'da 27, Mersin İdmanyurdu'nda 16 lig maçında forma giydi. Eşer, ligde oynadığı 200 maçta 26 kez gol sevinci yaşadı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonunun sitesinden alınan bilgilere göre, Eşer'in Süper Lig karnesi şöyle:

Kulüp Maç Gol
Sivasspor 19 6

Mersin İdmanyurdu 16 2

Eskişehirspor 57 7

Gençlerbirliği 81 9

Diyarbakırspor 27 2

TOPLAM 200 26

Burhan Eşer'in görüşleri

Eşer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola çok geç başlamasına rağmen kısa sürede kendisini kabul ettirdiğini ve ligde 200 maçı geride bıraktığını söyledi.

Süper Lig'in Avrupa'daki üst düzey ligler arasında yer aldığını belirten Eşer, "Böylesine kaliteli takımların ve oyuncuların mücadele ettiği ligde 200 kez forma giymenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Benim için gerçekten çok önemli bir gündü. Özellikle 200'üncü maçıma Sivasspor formasıyla çıkmak bana ayrıca gurur ve mutluluk yaşattı. İnşallah, bu mutluluk herkese nasip olur" dedi.

Eşer, bu sezon Brezilyalı teknik adam Roberto Carlos ile Sivasspor'un ligde başarılı bir grafik çizdiğini, bunu sürdürmek istediklerini söyledi. Carlos'un, sezon başında, Avrupa kupalarına katılma hedefi koyduğunu ve bütün camianın bu hedefe kilitlendiğini dile getiren Eşer, Avrupa kupaları için ligin sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

En verimli ve başarılı sezonlarından birini geçirdiğini aktaran Eşer, "Bu sezon 6'sı ligde 1'i kupada 7 gol attım. Hücuma çok daha fazla çıkıyorum ve gol arıyorum. Bunun da meyvesini aldım. Bu performansımı devam ettirmek için daha fazla çalışmam gerektiğinin bilincindeyim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Burhan Eşer, Sivasspor formasını uzun yıllar giymek istediğini sözlerine ekledi.

Yazarlar