BursaSpor Bursaspor'da kongre zamanı

Bursaspor'da kongre zamanı

07.04.2014 - 19:47 | Son Güncellenme:

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, yönetim kurulu olarak 16 Mayıs'ta kongre yapma kararı aldıklarını söyledi.

Bursasporda kongre zamanı

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan kulübün resmi televizyonunda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Körüstan, Sivasspor maçıyla ilgili olarak, "3 hafta sonra galip gelmenin sevincini yaşıyoruz. 1-0 da olsa keyifli olsun yeter ki. 0-0 olsa dahi önemli değil. Ama 4-3'ün keyfi başka oluyor. Güzel bir karşılaşma oldu. İnşallah böyle devam eder" dedi.
Körüstan, küfürden aldıkları cezalarla ilgili olarak şunları söyledi:
"2-3 maçtır küfür yok. İnşallah bundan sonra da olmayacak. Buna inanıyoruz. Taraftarımıza güveniyoruz. Fenerbahçe maçında çok küfür edildi. Ancak onlara ceza gelmedi. Çifte standart olmaz. Kayseri'de de aynı şekilde. Kayseri polisi dahi duymamış küfür. Bizim derdimiz, bize uygulanan herkese uygulansın. 1 milyon 500 bin TL ceza ödedik. Yazık günah."

İRFAN BUZ'UN GETİRİLİŞİ
Teknik direktörlüğe İrfan Buz’un getirilmesinin ayrıntılarını açıklayan Erkan Körüstan, şöyle konuştu:
"Christoph Daum’la yollar ayrıldı. Galatasaray maçına çıkacağız. İrfan Hoca'yı çağırdım. 'Takımı sen hazırlayacaksın' dedim. Biz de o ara Abdullah Avcı, Şenol Güneş ve Baliç’le görüştük. İrfan Hoca bize, ‘Hocam bu işler belli olmaz. Bir maçta öyle şeyler olur ki teknik direktör olursun’ dedi. Baliç’le konuştuk ve karar kılacağız diye düşünüyorduk. Galatasaray maçını 2-0’dan 2-2’ye çevirmiş ve çok sevinçli. İrfan Hoca'ya 'Kalmanızı istiyoruz' dedik. O da ‘Başkanım ne görev verirseniz yapmaya hazırım. Bursa’yı çok sevdim önemli değil. Kal derseniz kalırım dedi git derseniz giderim’ dedi. Sonra düşündüm, bu adam teknik direktörlüğü hak ediyor dedim. Sonra dedim ki otobüsü durdurun. Futbolcular çok seviyor İrfan Hoca'yı. Personeli indirdik. Futbolcularla bu konu ile ilgili kesinlikle konuşmam normalde. Ama 8 hafta kalmış ve bir şey yapmam lazım. Arkadaşlar biz bir karar aldık dedim. İrfan Buz’la çalışmaya karar verdik siz ne diyorsunuz? Heyecanlanıp sevindiler. 'Biz İrfan hocayı çok seviyoruz' dediler. Zaten lig bitecek tanımadan. Bizim iletişimimiz çok iyi. Diploması da yeterli. 5 yabancı dili var. Ruhu var. Çağıralım hocayı dedim ve kararı bildirdik. O da çok şaşırdı."

UEFA'DAN UYARI
UEFA'dan gelen savunma isteğiyle ilgili açıklama yapan Körüstan, "UEFA bizle beraber 75 kulübe sordu "Bu açıklarınızı nasıl kapatacaksınız? Galatasaray ve Bursaspor’a sordu Türkiye’de. Ne sordu bize, 2012 ve 2013 yıllarında gelir gider farklarımız olduğunu söyledi. İsviçre ve Türkiye’de avukatlarımız var. Bu bizim lisans almamıza engel değil. ‘Eyvah tehlike var’ dedim. Bunu hemen kapatmamız lazım. Geleceğe yatırımlar yapmaya başladık. Ama seçim süreci bunları biraz azalttı. Belediyelerimiz onlarla ilgilendi. 9 dönüm arazi aldık. Bunların geliri çok yüksek. Ancak UEFA kriterlerini bir önceki yönetim anlamadı herhalde. 2010’dan beri eksi bakiyede Bursaspor. Hala devam ediyor. Ben kimseyi suçlamıyorum. Öyle gelmiş öyle gidiyor. Biz şehir olarak UEFA kriterlerini nasıl yakalarız ona bakacağız. Stat gelirlerinin tamamı Bursaspor’un gibi. Biz de belediye protokol yapalım bari satışa başlayım dedik. Ama stat bitmeden olmaz dediler. Gelirler Bursaspor’un olmazsa ilk önce ben bağırırım. Bu stat Bursaspor için yapılıyor. Benim en ufak şüphem yok" ifadelerini kullandı.

"YABANCILARIN KEYFİ YERİNDE"
Yabancı futbolcuların keyiflerinin yerinde olduğunu söyleyen Erkan Körüstan, “Fernandao ve Caja’yı kadroya almadı hoca. Fernandao çok duygusal Caja daha mantıklı karşıladı bu durumu. Fernandao duygusallaştı. Hoca ve bizler de telkinlerde bulunduk. 1-2 maç oynama sonra daha yararlı olacaksın dedik. Öyle de oldu. Yabancı oyuncuların keyfi yerinde. Civelli git dinlen dedik yok hayır gitmeyeceğim dedi. Sivas maçında da tribünlerdeydi” dedi.

"22 FUTBOLCU GÖNDERDİK"
Sezonun genelini değerlendiren Körüstan, "Bursaspor'un şimdi üçüncülük mücadelesi vermesi gerekiyordu. Bizim de hatalarımız oldu. Doğruları bulmaya çalışıyoruz. Transferleri zamanında yapamamamız, kongrenin geç olması. Mevcutlarla devam edelim derken, ne yaşadığımızı herkes gördü. 22 futbolcu gönderdik. Bunlar da nedendi. Bugünkü kadro kalitesine bakarsanız üçüncülüğe oynaması gerekirdi. Provokasyonlar var. Bunlara girmeyeceğim. Buzdolabına attık duruyor. Balıkesirspor'un başkanı bıçaklanmış. Başkandan bilet istemişler vermeyince bıçaklamışlar. Bunlar bizim başımıza da gelebilir. Sezon sonunda ne gerekiyorsa konuşacağız. TFF'nin çıkardığı kanun kulüp başkanlarını zora soktu" şeklinde konuştu.

16-23 MAYIS'TA KONGRE KARARI
Başkan Erkan Körüstan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her maçta istifa deniyor. Futbolcular etkilendiğini söyledi. Bunun benimle ilgili bir sorun olduğunu söyledim. Futbolcular, 'Formamız için, sizin için oynayacağız' dediler. O provokasyonları önlemek için bu akşam kongre kararı aldık. 16-23 Mayıs tarihlerini belirledik. Bursaspor'un selameti açısından buna ihtiyaç var. Yensek de yenilsek de protesto ediliyoruz. Bunun önlenmesi lazım. Çıkıp anlatalım. Aday olup olmayacağımıza da karar vermedik. Herkes gelsin orada ne söylemek istiyorsa söylesin. Takımın selameti açısından bu kararı aldık. Üyeliklerle ilgili dedikodular var. Biz şubat ayında Bursaspor'a üye alımını durdurduk. Dedikodular olmasın diye durdurduk. Bizim yaptığımız üyeler toplu üye değil. Farklı aylarda yaptığımız üyeler. Çoğu da daha önceden bekleyen üyelerdi. Kendi şahsım adına 2 üye yaptım. Böyle bir şey yok. Tamamen dedikodu. Ben 8 senedir Bursaspor'da sadece taraftar olarak vardım. 8 sene sonra Allah nasip etti yine seçildik. Toplu üyeye zaten gerek yok. İnşallah bundan sonra da yapılmaz. Ben de getirir 500 kişiyi yaparım. Böyle Bursasporluluk olmaz."

Yazarlar