BursaSpor Bursaspor'un seyircisiz maçları kadınlar ve çocuklara da yasak!

Bursaspor'un seyircisiz maçları kadınlar ve çocuklara da yasak!

13.03.2014 - 21:13 | Son Güncellenme:

Geçen haftaki Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçının ardından Türkiye Futbol Federasyonu Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verirken, bu cezayla birlikte artık Bursaspor'un seyircisiz oynanacak maçlarına kadınlar ve çocuklar da giremeyecek.

Bursasporun seyircisiz maçları kadınlar ve çocuklara da yasak

MUSTAFA ANIKLI / SKORER - Geçen hafta Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan ve Bursaspor'un 1-0 galip geldiği Kardemir Karabükspor maçından sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 'ndan yeşil-beyazlılara kötü haber geldi.

Maçta taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde 5. Kez gerçekleştirilmesinden dolayı Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Bursaspor'a verilen bu ceza başka bir cezayı daha beraberinde getiriyor. Futbol Disiplin Talimatı 98. maddeye göre artık Bursaspor'un seyircisiz oynayacağı maçlara kadınlar ve çocuklar giremeyecek.

Haberin Devamı

Maçın gözlemcisi, kadın ve çocuk taraftarların, hakem ve Bursaspor Yönetim Kurulu aleyhinde 3 kez küfürlü tezahüratta bulunduklarını ve bu tezahüratların sürelerini de raporunda detaylı olarak belirttiği kaydedilmişti.

Buna göre Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasındaki Torku Konyaspor maçını kadın ve çocuklar da olmaadn boş tribünlere oynayacak.

İşte Futbol Disiplin Talimatı 98. maddesi:

MADDE 98 – SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASININ UYGULANMASI

1-Seyircisiz oynanan müsabakalarda, kadın izleyiciler, yanlarında anneleri olmak şartıyla on iki yaş ve altı çocuklar, yanlarında; kaldıkları kurumca görevlendirilmiş resmi refakatçileri olmak şartıyla, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan, korunmaya muhtaç on iki yaş ve altı çocuklar haricindeki seyirciler stadyumlara alınamaz. Seyircisiz oynanan müsabakalarda stadyuma girme hakkına sahip olan bu kişilerden herhangi bir bedel ödemeleri talep edilemez.

2-1. fıkranın uygulandığı bir müsabakada seyircilerin meydana getirdiği saha olayları nedeniyle kulübe saha kapatma veya seyircisiz oynama cezası verildiği takdirde, bu takımın kendi sahasında seyircisiz oynayacağı müsabakalarda ceza alınan sezonun sonuna kadar Protokol Tribünü dışında hiçbir tribüne seyirci alınmaz.

Haberin Devamı



Yazarlar