Basaksehir "Büyük değişim, büyük macera"

"Büyük değişim, büyük macera"

08.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başakşehir ile üç yıllık sözleşme imzalayan Fransız yıldız Clichy, “İngiltere’de 14 yıl oynadım, bu kararı almak benim için önemliydi. Bu benim için büyük bir değişim, büyük bir macera” dedi.

Büyük değişim, büyük macera

Medipol Başakşehir, Chedjou, Tunay Torun ve Elia’nın ardından Fransız sol bek Gael Clichy’ye de üç yıllık imza attırdı. Törende Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, Asbaşkanlar Mesut Altan ve Mustafa Saral ile idari direktör Mustafa Eröğüt yer aldı.

Haberin Devamı

Çok önemli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirten Gümüşdağ, “Clichy, Premier Lig’de 3 şampiyonluk yaşamış, Arsenal ve City’de uzun yıllar top oynamış bir oyuncu. Biz onu çok istedik. O da bizi istedi ve transfer gerçekleşti” dedi.

Başakşehir’e gelerek doğru bir karar verdiğini bildiğini vurgulayan Clichy ise şu ifadeleri kullandı: “İngiltere’de 14 yıl oynadım, bu kararı almak benim için büyük bir adımdı. Benim için büyük bir değişim, büyük bir macera. Burayla 3 yıl sözleşmem var ve umarım 3 yıldan fazla sürede burada kalırım.”

‘Başakşehir, City gibi’

Fransız futbolcu, ‘Başakşehir’de de kupalar kazanacak mısın’ sorusuna, “Ben çok kupa kazandım. Bu başarıları elde etmek için çalışmak gerekiyor. Ben şuna inanıyorum; Başakşehir yöneticileri ile görüştüğüm zaman bana verdikleri his ‘Evet doğru kulüpteyim’ oldu. City de büyüyen bir kulüptü. Başakşehir’i mini bir City olarak görüyorum, burada bunu sağlayacak malzeme var” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Clichy, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da kendisi ile ilgilendiğini doğrulayarak, “Fenerbahçe ilgilendi ama Galatasaray kadar bir şey olmadı. Galatasaray ile görüştüm ama Başakşehir’in bir farkı vardı. Galatasaray’dan bir kişi ile görüştüm, Başakşehir’den tüm yöneticiler oradaydı, onlarla konuşunca kararımı vermiştim” diye konuştu.

Gündem Başakşehir

Başakşehir’in Manchester City ile yollarını ayıran Gael Clichy’yi kadrosuna katması İngiltere’de geniş yankı buldu. BBC başta olmak üzere bir çok önde gelen yayın kuruluşunda turuncu-lacivertli ekibin yıldız oyuncuyu kadrosuna kattığı haberleştirildi.

İngiliz futbolseverlerin bu Türk takımını pek tanımadığını göz önünde bulunduran İngiliz basını, Başakşehir’i de okurlarına tanıttı. Takımın geçen sezon Süper Lig’de gösterdiği başarılı performans ve ligi ikinci bitirmesi geniş bir şekilde İngiliz futbolseverlere aktarıldı. Böylece Abdullah Avcı ve ekibinin bedava reklamı yapılmış oldu.