Demir Grup Sivasspor Çalımbay'dan ceza erteleme umudu

Çalımbay'dan ceza erteleme umudu

22.03.2013 - 15:41 | Son Güncellenme:

Kırmızı-beyazlı ekip, yarın A2 takımıyla hazırlık maçı yapacak

Çalımbaydan ceza erteleme umudu

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Orduspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, kulüp tesislerinde gerçekleşen idman öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, milli maçlar dolayısıyla lige verilen arayı değerlendirmek amacıyla yarın 4 Eylül Stadı’nda A2 takımıyla hazırlık maçı yapacaklarını söyledi.

Sakatlığı süren Ümit Kurt’un Orduspor karşılaşmasında büyük ihtimalle forma giyemeyeceğini belirten Çalımbay, ”Erken dönmesini bekliyorduk ancak Bursaspor maçı öncesinde antrenmanda sakatlığı nüksetti. Tekrar 15-20 gün geriye attı. Murat Akça ameliyat oldu, 1 aya yakın süresi var” diye konuştu.

Ayağının kırılması sonucu uzun süre sahalardan uzak kalan Milan Cerny’nin 1 ay sonra oynama ihtimalinin olduğunu dile getiren Çalımbay, şunları söyledi: ”Diğer arkadaşlarımızın da ufak tefek sorunları var. Pedriel, 3 günden beri antrenmanda yok. Borjan, Cihan ve Kamil Grosicki, milli takımlarındalar. Onlar da çarşamba gününden itibaren takıma katılabilir.”

Haberin Devamı

”Ziya’nın cezası da ertelenecek diye düşünüyorum”

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, Akhisar Belediyespor maçında kırmızı kart gören Ziya Erdal ile ilgili kararını açıklamadığının belirtilmesi üzerine Çalımbay, ”Diğer takımlardaki futbolcuların cezasını 1 yıl erteliyorlar, o yüzden biz de başvurduk. Benzer durumdaki diğer arkadaşların cezası nasıl ertelendiyse Ziya’nın cezası da ertelenecek diye düşünüyorum” dedi.

Ziya’ya gösterilen kırmızı kartın haksız olduğunu savunan Çalımbay, ”Ziya’ya yapılan harekete kırmızı kart göstermediğinde hakem de haksızdı. Bence Ziya orada haksızlığa uğradı” diye konuştu.

Çalımbay, Ziya’nın cezasının en kötü ihtimalle ertelenmesi gerektiğini belirterek, ”Biz itiraz ettik, inşallah kabul ederler. Gökhan Zan’ın cezasının affedilmesi, ona benzer birçok oyuncu var. Bu da ona benzer bir durum” ifadelerini kullandı.

İdman

Haberin Devamı

Çalımbay yönetiminde gerçekleşen idmanda futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından istasyon ve pas çalışması yaptı.

Ülkelerinin milli takımlarına çağrılan Kamil Grosicki, Cihan Özkara ve kaleci Milan Borjan ile sakatlığı bulunan Murat Akça, Cerny ve Pedriel’den yoksun gerçekleşen antrenmanda, Erhan Güven ise takımdan ayrı çalıştı.