Demir Grup Sivasspor Çalımbay'ın büyük korkusu

Çalımbay'ın büyük korkusu

26.02.2013 - 18:56 | Son Güncellenme:

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş maçında gördükleri kırmızı kartın oyunlarını etkilediğini ifade etti.

Çalımbayın büyük korkusu

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, "Hakemler konusunda canı yanan takımlardan biriyiz. Artık her maça hakem korkusuyla çıkıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Rıza Çalımbay, oynadıkları son 2 maçta mağlubiyeti hak etmediklerini, Beşiktaş maçında gördükleri kırmızı kartın oyunlarını çok kötü şekilde etkilediğini söyledi. Hakemleri eleştiren Çalımbay, şöyle devam etti:

"Biz, hem ligde hemde kupada yolumuza devam etmek istiyoruz ama zor bir yolda olduğumuzu da biliyoruz. Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarını iyi bitirseydik, çok iyi yerlere gelebilirdik. Her 2 maçta da 10 kişi kalana kadar çok iyi oynadık. Ama maalesef hakem hataları bizi kötü etkiledi. Özellikle Beşiktaş maçında yapılan hakem hatalarından dolayı, alabileceğimiz 3 puanı kaybettik. Bu ilk değil. Ben bir sürü takımda çalıştım, ilk defa bir takımın bu kadar ezildiğini, bir takımın aleyhine bu kadar hata yapıldığını gördüm. Mersin İdmanyurdu maçında hafif bir dokunma nedeniyle aleyhimize penaltı kararını rahatlıklar verebildiler. Ama Beşiktaş maçında bütün kamuoyunun gördüğü bariz penaltıyı vermediler. Bence böyle kritik maçlara karşılaşmayı kaldıracak hakemler verilmeli."

Haberin Devamı

"NEREDE HATA YAPACAKLAR DİYE BEKLİYORUZ"
Beşiktaş maçını yöneten hakem Çağatay Şahan'ın hatalı kararlar verdiğini belirten Çalımbay, şöyle devam etti:
"Hakemler; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş aleyhine karar vereceği zaman ister istemez ürküyor. Nihayetinde biz Beşiktaş maçında istemediğimiz bir şekilde 3 puan kaybettik. Tabi Beşiktaş'ın bu işle bir alakası yok, sadece hakemin yaptığı hatalar. Bize göre bizim 2 penaltımız vardı. Artık her maça hakem korkusu ile çıkıyoruz. Bu bir gerçek ve ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Nerede hata olacak, nerede hata yapacaklar diye bekliyoruz. İnşallah bundan sonra olmaz diye düşünüyorum."

"HEDEFİMİZ KUPADA FİNAL OYNAMAK"
Türnkiye Kupası'nda final oynamayı hedeflediklerini belirten Rıza Çalımbay, ligde daha iyi bir konuma gelmeleriz gerektiğini, önlerinde deplasmanda oynayacakları Bursaspor ve Sivas'ta oynayacakları Antalyaspor maçı olduğunu anlatırken şöyle konuştu:
"Bu iki maçı çok iyi şekilde bitirdiğimiz takdirde zaten ligde de iyi bir konuma geleceğiz. Ondan sonrada kupaya bakacağız. Belkide Sivas'ın tarihinde ilk kez finale kalacağız. Çünkü biz kupaya çok önem veriyoruz. Buraya kadar getirdik ve bundan sonrada bırakmak istemiyoruz. Tek hedefimiz final oynamak. İnşallah finaldede kupayı kazanırız. Tabi finalde kafamızın rahat olması için ligde iyi bir istikrar yakalayıp yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Yalnız, bizi hem ligde hem kupada en çok üzen hakem hataları oluyor."
Son 2 haftadır mağlup olduklarını, ancak iyi futbol oynadıklarını dile getiren Rıza Çalımbay, son olarak şunları söyledi:
"Takımızda sadece Cihan'ın sakatlığı var. Onun dışında herkes hazır. Bütün kadroyu Bursa'ya götürüyoruz. Perşembe ve pazar günü olmak üzere maçlara iki takım halinde çıkacağız. Oynadığımız oyunların biraz daha üstüne çıkıp, skora yönelik oynadığımız takdirde istediğimiz şekilde döneceğimize inanıyorum."

Haberin Devamı

KULÜPTEN HAKEMLERE TEPKİ
Bu arada Sivasspor Kulübü, bugün yaptığı yazılı açıklama ile hakem kararlarına tepki gösterdi. Açıklama şöyle:
"Maçlarda yapılan hataların büyük bir çoğunlukla aleyhimize ve sonucu etkileyecek derecede olması, süreklilik arz etmesi rahatsızlık veren bir durum. Kulübümüz ligin ilk yarısında hakemlerin formsuzluğundan kaynaklı, oyunun sonucunu etkileyecek hatalar sonucu mağdur olmasına rağmen Merkez Hakem Kurulu'nun huzurlu bir ortamda çalışmasına yardımcı olmak ve çeşitli polemiklere yol açmamak için rahatsızlıklarını genelde basın açıklaması yoluyla değil, sözlü olarak yetkililere ulaştırmayı tercih etmekteydi. Ancak ligin ikinci yarısının başlaması ile birlikte oynadığımız son 6 maçın 4'ünde kamuoyu tarafından da kabul edilen bariz hakem hataları karşısında artık sözlü olarak değil, basın açıklaması yaparak konuya dikkati çekmek bir zorunluluk olmuştur. Özellikle son oynadığımız Sivasspor-Beşiktaş maçındaki penaltı pozisyonları henüz tazeliğini korumaktadır. Bu hatalar, 'hakemler de insandır', 'hangimiz hata yapmıyoruz ki', 'hata olur, yeter ki art niyet olmasın', 'lig bu hakemlerle bitecek', 'elimizde sınırlı sayıda hakem var' gibi klasik laflarla geçiştirilecek hatalar değildir. Yıllardır bu cümleleri duymaktan artık bıktık. Sivasspor Kulübü olarak hakemlerimize işlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için gerekli ortamı hazırlamakta üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getireceğimizi taahhüt etmekle birlikte kendilerinden de form grafiklerini yükselterek hatalarını en aza indirmelerini bekliyoruz. Umarız bundan sonra maçlarımıza atanacak hakemlerin tecrübeleri göz önünde bulundurulur ve maçlarımız hakemlerimizin istedikleri kadar hata yapabilecekleri bir tecrübe maçı olmaktan çıkar."

Haberin Devamı

MAÇ HAZIRLIKLARI SÜRDÜ
Öte yandan Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası (A) Grubu'nda deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Rıza Çalımbay nezaretinde antrenmanda kırmızı beyazlı ekip düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından istasyon çalışması yaptı. Antrenmana sakatlıkları bulunan Cihan Özkara ve Kamil Grosicki katılmadı. Hafif sakatlığı bulunan Ümit Kurt ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.