Milli Takım Can Uzun, Milli Takım tercihini açıkladı! 'Kalbimin sesini dinledim'

Can Uzun, Milli Takım tercihini açıkladı! 'Kalbimin sesini dinledim'

04.03.2024 - 12:17 | Son Güncellenme:

Almanya'da Nürnberg forması giyen Can Uzun'un milli takım tercihi merak ediliyordu. Başarılı futbolcu, tercihini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Can Uzun, Milli Takım tercihini açıkladı Kalbimin sesini dinledim

Nürnberg'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu Can Uzun, Türkiye ve Almanya Milli Takımı'ndan teklif almıştı. 18 yaşındaki oyuncu kararını açıkladı.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

Can Uzun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında 'Kalbimin sesini dinledim' ifadelerini kullanırken tercihini Türkiye'den kullandığını açıkladı.

Can Uzun, Milli Takım tercihini açıkladı Kalbimin sesini dinledim

HAMİT ALTINTOP İKNA ETTİ

Fanatik'te yer alan habere göre ise Can Uzun'u Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar'dan Sorumlu Yöneticisi Hamit Altıntop'un ikna ettiği ve genç oyuncunun kampa katılacağı öğrenildi.

CAN UZUN'DAN ALMAN BASININA AÇIKLAMA

Sky Almanya'da Türkiye tercihiyle ilgili açıklamalarda bulunan Can Uzun şu ifadeleri kullandı.

"Kalbimin sesini dinledim. Böyle bir karar kulüp değiştirmek gibi bir karar değil. Milli Takımı hissetmek zorundasınız ve kalbim ve içgüdülerim bana Türkiye'nin benim için doğru seçim olduğunu söyledi."

Haberin Devamı

- Karar verme süreci nasıl ilerledi?

"Düşünmek için zaman istedim. Geçtiğimiz dönemde ailem ve arkadaşlarımla bu konu hakkında çok konuştum ve onların düşüncelerini dinledim. Sonuçta kalbimden gelen kişisel bir karar verdim. Bu benim kararım ve benim için çok iyi ve kesinlik doğru hissettiriyor"

- Kararınızda sportif kaygılar ne ölçüde rol oynadı?

"Söylediğim gibi, bu kalbimle verdiğim bir karardı ve hangi milli takımla şampiyonluk kazanma şansımın daha yüksek olabileceği ya da daha iyi reklam anlaşmaları yapabileceğim konusunda herhangi bir taktiksel değerlendirme yapmadım. Milli takımda yüreğinizle oynarsınız, bu şan ve şerefle ilgilidir. Kendi ülkenizde bir futbol efsanesi olmaktan daha büyük bir şey yoktur. Her şeyimi vereceğim ve Türkiye için gururla oynayacağım. Euro 2032 Türkiye'de ve biz olağanüstü yeteneklere sahip güçlü bir jenerasyonuz, Euro 2032'ye kadar her turnuva bir onur ve mükemmel bir hazırlık. Büyük işler başarmak için her şeyimi vereceğim."

CAN UZUN'DAN KENAN YILDIZ SÖZLERİ

- Türkiye'de 2005'te doğan yeni bir altın jenerasyondan bahsediliyor - Arda Güler, Kenan Yıldız ve şimdi de Can Uzun gibi olağanüstü yetenekler. Yıldız'ı özellikle iyi tanıyorsunuz, ikiniz de Regensburg'lusunuz ve onunla birlikte büyüdünüz. Gelecekte onunla birlikte gol kovalayabilme ihtimali de kararınızda rol oynadı mı?

Haberin Devamı

"Bu da bir bonus tabii ki. Kenan çocukluğumdan beri benim en iyi arkadaşım. Regensburg'da futbol sahasında çok gün geçirdik ama kulüpte hiç birlikte oynamadık. Şimdi nihayet Türk milli takımıyla bunu telafi edebiliriz. Saha içinde ve dışında birbirimizi anlıyoruz - ve büyük planlarımız var!"

RUDI VOLLER İLE OLAN GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

- Rudi Völler başkanlığındaki bir heyetle görüştünüz. Toplantı nasıl geçti?

"Rudi Völler tam bir futbol efsanesi - ve sadece Almanya'da değil. Ailem ve ben, bizimle bu kişisel görüşmeyi yapmasının ve bunun için özellikle Nürnberg'e gelmesinin büyük bir onur olduğunu hissettik. Babam da çok duygulandı ve onur duydu. Rudi Völler son derece nazik ve saygılıydı ve bana kalbimin sesini dinlemem gerektiğini ve karar Almanya'nın lehine çıkmazsa kimsenin kızmayacağını söyledi. Bunu duymak güzeldi. Hiçbir baskı yoktu, dürüst, açık ve çok saygılıydı. Andreas Rettig ve Toni di Salvo da çok sempatikti."

Can Uzun, Milli Takım tercihini açıkladı Kalbimin sesini dinledim

- Völler ile yaptığınız görüşme kararınızı daha da zorlaştırdı mı?

Haberin Devamı

"Sonunda, tıpkı Rudi Völler'in bana tavsiye ettiği gibi kalbimin sesini dinledim. Ancak kararımı vermeden önce her iki milli takımla da konuşmak benim için önemliydi. Bu aynı zamanda bir saygı meselesi. Türkiye'nin yanı sıra Almanya da hayatımda her zaman çok önemli bir rol oynayacak. Regensburg'da doğdum ve okula gittim ve bugün hala burada birçok arkadaşım var. Futbol oynamayı Regensburg, Ingolstadt ve Nürnberg'de öğrendim ve Nürnberg'de profesyonel futbolcu oldum. Bunu her zaman kalbimde saklayacağım. Bu yüzden Alman milli takımına evlerindeki Avrupa Şampiyonası ve gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum. Herkese şunu söyleyebilirim: Almanya için büyük bir minnettarlık duyuyorum. Türkiye ve Almanya benim vatanım.

U17'lerden bu yana Türk milli takımı için oynuyorum ve onlarla bir U17 Avrupa Şampiyonası oynadım. Bana her zaman inandılar. Milli takım antrenörlerimin çoğu beni ve ailemi sık sık aradı ve iletişim halinde oldu. Stefan Kuntz da geçen sonbaharda görevden alınmadan önce bana, kulüpte iyi bir performans sergilersem büyükler milli takımına girme ve Almanya'daki 2024 Avrupa Şampiyonası'nda oynama şansım olduğunun sinyalini verdi. Hamit Altıntop ve Vincenzo Montella da kişisel bir görüşmede bunu bana teyit ettiler. Hamit Altıntop ile de geçen yazdan beri diyalog halindeyiz. Kendisi büyük çaba sarf etti ve benim için önemli bir faktör oldu."

Haberin Devamı

'HAMİT ALTINTOP İLE MÜNİH'TE TANIŞTIM'

- Hamit Altıntop da Rudi Völler gibi sizinle şahsen görüştü mü?

"Evet, Hamit Altıntop'la yakın zamanda Münih'te şahsen tanıştım. Ailem ve ben, Hamit Altıntop'un İstanbul'dan Münih'e özellikle benim için uçup bana, aileme ve danışmanıma Türk milli takımının planlarını kişisel bir toplantıda anlatmasının büyük bir onur olduğunu hissettik. Yaklaşık iki saat boyunca futbol, Türkiye ve Türk futbolunun hedefleri ve benim Türk milli takımındaki gelecekteki rolüm hakkında konuştuk. Kendisinden kesinlikle çok şey öğrenebileceğim Vincenzo Montella ile de telefonda uzun uzun konuştum. Onun beni bir futbolcu olarak görme şeklini ve futbol oynama tarzını seviyorum. AS Roma'da Serie A'nın en iyi forvetlerinden biriydi. Hamit Altıntop da bana kişisel olarak çok yardımcı olacak, dünyanın en iyi kulüplerinden bazılarında oynadı, çok tecrübeli ve çok direkt. Onun hakkında da iyi hislerim var. Hamit'in Rudi Völler ve Alman futbolu hakkında olumlu konuşması da beni etkiledi, çok saygılıydı."

- Böyle bir karar büyük bir baskıyı da beraberinde getirir. Belki de önce kulüp kariyerinizi ilerletmek için biraz daha beklemeyi tercih eder miydiniz?

"Herhangi bir baskı hissetmedim. İki büyük futbol ülkesinin bana bu kadar inanması benim için daha çok bir onurdu. Milli takım için oynamayı gerçekten dört gözle bekliyorum ve Türkiye'deki başarımı en üst düzeye çıkarmak istiyorum."

- Şu anda neyi dört gözle bekliyorsun? Şimdiden bu yaz Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın hayalini kurmaya başladın mı? Kendi ülkenizde gerçekleşecek. Bu sizin için çok özel bir Avrupa Şampiyonası, kişisel evinizdeki Avrupa Şampiyonası gibi bir şey olur mu?

"Benim için gerçekten de çok özel bir Avrupa Şampiyonası olacak. Yaz aylarındaki Avrupa Şampiyonası benim en büyük hedefim. Hamit Altıntop ve Vincenzo Montella bana 1. FC Nürnberg'de iyi performans göstermeye devam edersem orada olacağımı açıkça söylediler. Çocukken bile bir Avrupa Şampiyonası'nda ve tabii ki bir Dünya Kupası'nda oynamayı hayal ederdim. Bir futbolcu için bundan daha büyük bir şey olamaz. Mümkün olduğunca çok büyük turnuvada oynamak ve mümkün olduğunca ileri gitmek için elimden gelen her şeyi yapmak istiyorum."

- Son olarak, bu yaz Avrupa Şampiyonası için kişisel planlarınız neler?

Elbette orada olmak istiyorum, bu yüzden kadroda yer almak için ligdeki her maçta elimden geleni yapacağım. Sonra neler olabileceğini göreceğiz.