Demir Grup Sivasspor Carlos devam edecek

Carlos devam edecek

13.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Ligi'ne katılmayı garantileyen Sivasspor'da, başkan Mecnun Otyakmaz, önümüzdeki sezonun planlamasını hazırladı. Otyakmaz, Teknik Direktör Roberto Carlos'un takımdan ayrılmayacağını açıkladı

Carlos devam edecek

Sivasspor'da Avrupa Ligi'ni garantilemenin heyecanı yaşanırken, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, önümüzdeki sezon ile ilgili açıklamalar yaptı. Başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten Otyakmaz, "Yolumuza Roberto Carlos'la devam edeceğiz" dedi. Vali Lütfullah Bilgin Spor Kompleksi’nin kulübe devir teslim töreninde konuşan Mecnun Otyakmaz, Avrupa kupalarına katılmayı garantiledikleri Akhisar Belediyespor maçının önemli ve zor bir müsabaka olduğunu anlatırken şunları söyledi: "Bundan önceki oynadığımız karşılaşmalarda ligde kendilerine karşı galibiyetimiz yoktu. Bunun için bizim açımızdan özel bir maç oldu. Avrupa kupası için de mutlak kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. 10 kişi kalmalarına rağmen 1-0 da geriye düştük. Fakat daha sonra taraftarımızın da desteği ve futbolcuların üzerindeki stresi biraz atmaları ile 3 gollü bir galibiyet aldık. Ligi 5. olarak bitirmeyi garantiledik ama Avrupa’da bir ön eleme eksik oynamak için ligde 4’üncü sırayı almalıyız. Oyuncularımız ve teknik ekibimiz bunun bilincinde. Karabükspor’dan 1 puan alıp ligi 4. bitirmek istiyoruz. Bu yüzden henüz işimiz bitmedi. Heyecan son haftaya kadar uzandı."

Haberin Devamı

'Hocamızdan memnunuz'

Kariyerinde ilk kez teknik direktörlük koltuğuna oturmasına rağmen Roberto Carlos'un performansından memnun olduklarını kaydeden Başkan Otyakmaz, şöyle devam etti: "Onunla 2 yıllık sözleşmemiz var. İlk yılında Avrupa kupalarını garantileyerek başarılı bir sezon geçirdi. Zaten kariyeri boyunca büyük başarılar elde etmişti, teknik direktörlük hayatına da başarıyla başlamış oldu. Transfer tekliflerinin olması da gayet normal. Buna öncelikle kendisi karar vermeli. Şimdiye kadarki söylemleri Sivasspor’da mutlu olduğu ve daha yapacağı işler olacağı yönünde. Şimdiden birlikte önümüzdeki yılın planlarını yapmaktayız. Zaten başarıya dayalı bir sözleşme vardı aramızda. Dolayısıyla ücret konusunda da anlaşamayacağımız bir şey yok. Başarılı olduğu sürece katlamalı olarak ücreti de otomatik olarak artmakta. Aramızda problem olması söz konusu değil, yeter ki başarılı olsun. Takımı taraftarımızın görmek istediği yere taşısın."

Haberin Devamı

'Göreve talibiz'

Yönetim olarak 3 yıllık görev sürelerinin sonuna geldiklerini hatırlatan Başkan Otyakmaz, 17 Mayıs'ta yapılacak olağanüst kongrede aday olacaklarını ifade etti: "Özellikle benim açımdan yorucu bir 3 yıl oldu. Yönetimdeki arkadaşlarımızla uyum içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu güzel süreci sekteye uğratmamak adına yönetim kurulunda çok değişiklik olmadan 3 yıl daha görev talep edeceğiz. Üyelerimiz de uygun görürse yönetime yapacağımız bir iki takviye ile Sivasspor’u başarılara taşımak için gerekli çalışmayı gösterme azimdeyiz."

Yeniden Avrupa

Spor Toto Süper Lig'de son hafta öncesi UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantileyen Sivasspor, tarihinde 3. kez Avrupa kupalarında mücadele edecek. Ligin 33. haftasında kendi evinde Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ederek sezonun bitimine 1 hafta kala topladığı 53 puanla 4. sıraya yükselen Yiğidolar, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmayı garantiledi.

Sivasspor, daha önce 2 kez Avrupa kupalarında mücadele etmişti. Teknik Direktör Bülent Uygun yönetimindeki 2007-08 sezonunda ligi 4. sırada tamamlayarak, ülkeimiz UEFA İntertoto Kupası'nda temsil eden kırmızı-beyazlılar tarihinde ilki gerçekleştirmişti.

Haberin Devamı

Başarı grafiğini artırarak 2008-09 sezonunu 2. sırada tamamlayan Yiğidolar, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanmıştı. 3. ön eleme turunda deplasmanda 5-0 yenildiği Anderlecht'i Sivas'ta 3-1 mağlup etmesine rağmen kupadan elenen Sivasspor, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etmişti. UEFA Avrupa Ligi'nde play-off'larda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile eşleşen kırmızı-beyazlılar, rakibine 2-0 ve 3-0'lık skorlarla mağlup olup kupadan elenmişti.

Yazarlar