Trabzonspor Castillo’da karar günü

Castillo’da karar günü

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililerde büyük umutlarla alınan ancak beklentileri karşılayamayan Fabian Castillo’da kritik bir gün olacak. Opsiyon hakkının kullanılması için bugün son gün olurken, aksi halde Kolombiyalı yıldız yol ayrımına gidecek.

Castillo’da karar günü

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Trabzonspor’un sezon başında ABD, MLS kulüplerinden FC Dallas’tan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Fabian Castillo konusunda kritik gün bugün olacak.

Ağustos 2016’da gerçekleşen transferde satın alma opsiyonu olarak 7 Ocak 2017 tarihi belirlenmişti. Buna göre bordo-mavililer, 1 milyon dolarlık bir satın alma hakkına sahip olmuştu.

Ancak şu ana kadar henüz bir hamle yapmayan Karadeniz ekibi, kalıcı olarak transferi isterse bugün FC Dallas kulübüyle irtibata geçmek zorunda olacak.

Aksi takdirde Kolombiyalı yıldız Castillo’nun bütün hakları yeniden FC Dallas kulübüne geçecek. Buna göre de Castillo konusunda yeni bir süreç başlayacak. Zira Meksika ekibi Club America ciddi bir biçimde 24 yaşındaki oyuncuyla ilgileniyor. FC Dallas ve Fabian Castillo da ilk tercih olarak Club America kulübünü istiyor.

Haberin Devamı

1 milyon euro

Böyle bir durumda da Castillo, Trabzonspor’dan resmen ayrılıp, Meksika’ya gitmek için harekete geçecek. Sezon başında bordo-mavililer 3 milyon euroluk kiralama anlaşmasını kabul etmiş, ek olarak da 1 milyon euroluk opsiyon bedelini devreye sokmuştu.