Futbol Cem Yılmaz: Fenerbahçe'nin küme düşme ihtimali sıfır

Cem Yılmaz: Fenerbahçe'nin küme düşme ihtimali sıfır

24.12.2018 - 14:06 | Son Güncellenme:

CNN TÜRK Spor Direktörü Cem Yılmaz, Ezgi Toper ile birlikte Süper Lig'de ilk yarıyı değerlendirdi. Yılmaz, "F.Bahçe ligi ortalarda tamamlayacaktır. Bana göre; F.Bahçe'nin küme düşme ihtimali sıfırdır. Önümüzdeki sezonun şampiyon kadrosunu devre arasında kuramazsın. Yaz sezonunda kurabilirsin. F.Bahçe her mevkiye nokta transferler yapmalı" dedi.

Cem Yılmaz: Fenerbahçenin küme düşme ihtimali sıfır

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk yarısı 2 maç dışında sona erdi. CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz sezonun ilk yarısını Skorer TV'de yorumladı.

Haberin Devamı

İşte Cem Yılmaz'ın yorumları: "İç sahada G.Saray geçen sezon sadece 1 beraberlik aldı. Eksikler ve cezalılar döndü. Bu etki yarattı. Belhanda kalitesini ortaya koydu. Feghouli niye sezon başında böyle oynamadı? G.Saray'ın tek eksiği golcüsü. Santrfor eksiğiyle Sivas'a 4 tane atabildi. Sadece Demba Ba'yı alırsa şampiyonluk şansı çok çok az. G.Saray'ın şampiyonluk şansını yüksek görüyorum. Başakşehir'in Trabzonspor'u deplasmanda yeneceğini sanmıyorum. 18. haftada G.Saray puan farkını 3'e veya 4'e indirebilir. İyi bir santrforla G.Saray şampiyonluğun 1 numaralı adayı olur.

"G.Saray, Feghouli ve Belhanda'ya ciddi teklif gelirse değerlendirir"

Maicon giderse oraya bir stoper şart. G.Saray, Feghouli ve Belhanda'ya ciddi bir teklif gelirse bence değerlendirir. G.Saray sezon başında bu ikiliden istediği verimi alamadı. Kaliteli oyuncular ama oynadıkları zaman faydalılar. Selçuk'un bu takımda ilk 18'de olmaması gerekir. Haftalardır Selçuk'a mecbur kaldı Galatasaray. Haftalarca 1 kişi eksik oynadı G.Saray. Bence G.Saray ilk yarıyı iyi puanla kapattı. Liderin 6 puan gerisinde. Çok fazla bir kaybı yok. Bu farkı çok rahat kapatır. Başakşehir'in oyununu beğenmiyorum.

Haberin Devamı

"G.Saray ve Trabzonspor yarışta bir tık önde"

İkinci yarının ikinci ve üçüncü haftasında 5-6 takım birbirine yaklaşacak. Malatyaspor iyi ama taraftarı maça gitmiyor. Erzurumspor'u onlara örnek gösteririm. Erzurumsporlu taraftarlar kale arkası hariç her tarafı doldurmuştu. Bu yarışta tribünlerin dolması önemli. Galatasaray ile Trabzonspor'un öne çıkar diye düşünüyorum. Başakşehir de yarışın içinde kalır.

"En kuvvetli aday Alan"

Demba Ba son 15'te girer. İkinci forvet olur. Belki de Eren gidecek. Alan gelirse G.Saray'ın ilk santforu olur. Alan Carvalho yetenekli de. Eren'den fazla katkı sağlayacaktır. Alan bile fark yaratabilir. Tüm kulüp başkanlarından rica ediyorum; lütfen panik transferi yapmasınlar.

"Maçın sonucu sürpriz olmadı"

Kasımpaşa-Beşiktaş maçının sonucu benim için sürpriz olmadı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih maçıyla birlikte Şenol Güneş'te düşüş var. Güneş'in vücut dili bu seneden hiç beklentisi olmadığını gösteriyor. Genk sıradan, basit bir Avrupa takımı. 4 tane attılar Beşiktaş'a. Çünkü Beşiktaş kötüydü. Sivasspor da Antalyaspor da Beşiktaş'ı yendi. Kadro küçüldü, Talisca ve Negredo gitti. Şenol Güneş'e bu konuda hak veriyorum.

Haberin Devamı

"Quaresma oynayabilirdi"

Quaresma, Malmö maçında yanlış bir hareket yaptı, kabul. Ama fark yaratacak kaç tane oyuncu var ki? 90 dakika boyunca kenarda durdu. Kasımpaşa maçında kim sana maçı kazandıracak? Pepe de gitti. Beşiktaş kimle kazanacak? Daha ne kadar küçülecek? Başkan Fikret Orman bir açıklama yapmalı. Neden bu kadar küçülmesi gerektiğini açıklaması lazım. Beşiktaş sattığı kadar alsa. FFP'ye de takılmıyor. Satmaya devam ederse de Beşiktaş ligi orta sıralarda bitirir. En az 4 transfer lazım.

"Şenol Güneş'le yollar ayrılabilir"

Şenol Güneş'le yollar ayrılabilir. Söylemlerdeki enerjinin aşağıya indiğini kabul ediyorum. Şu kadro ile Şenol Güneş gitsin, başkası gelsin yine de Beşiktaş'ın şampiyonluk şansı yok. Takviyeler olursa Şenol Güneş kesin kalır.

Haberin Devamı

"Fenerbahçe'nin kağıt üstünde maçı kazanması lazım"

F.Bahçe, Antalyaspor'u yenemezse ligin ilk yarısını düşme hattında tamamlayacak. Antalyaspor'un neredeyse yarısı yok. Kağıt üzerinde Fenerbahçe'nin maçını kazanması lazım. F.Bahçe'de gariplik var. Fenerbahçe kötü ama bu pozisyonda olacak kötü kadrosu yok. F.Bahçe ligi ortalarda tamamlayacaktır. Bana göre; F.Bahçe'nin küme düşme ihtimali sıfırdır. Önümüzdeki sezonun şampiyon kadrosunu devre arasında kuramazsın. Yaz sezonunda kurabilirsin. F.Bahçe her mevkiye nokta transferler yapmalı.

"Ali Koç'un söylemini kabul etmiyorum"

Fenerbahçe büyük camia. UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor. Başkan Ali Koç'un 'Gerekirse ceza alırım, Avrupa'ya gitmem' söylemini kabul etmiyorum. UEFA Avrupa Ligi'nden men cezasını bir kapatalım artık. En önemli gelirimiz, Avrupa kupalarından elde ettiğimiz gelirler."