Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Elazığspor yenilgisi sonrası istifa eden Şenol Güneş o gün şu ifadeleri kullanmıştı: “Oyuncularımda iyi niyet olmasına rağmen, mesafe alamadık. Bu nedenle Trabzonspor’da kan değişikliğinin yararlı olacağını düşünüyorum.”
Neydi Güneş’in kendisini başarısız görmesine yol açan? 19 haftada yitirilen 23 puan. Elbette küçümsenecek bir kayıp değildi. Bıçak kemiğe dayandığında teknik adamın da, yönetimin de çok önceden belli olan planları devreye girdi.
Trabzonspor, Tolunay Kafkas’a emanet edildi. Lakin ne ateşle barut bir araya gelebildi, ne aranan kan hastaya deva olabildi. Dokuz haftada yaşanan kayıp, 17 puana ulaştı. Dolayısıyla Karadeniz temsilcisi göz göre göre tehlikenin içinde düştü.
Dün akşam oynanan Orduspor maçı öncesi, hiç de alışık olmadığı bir travmadan kurtuluş yolları arayan Trabzonspor adına geride kalan sürecin özeti buydu.
Teknik, taktik, fizik ve sistem gibi kavramların bu tarz maçlarda önemi yok. Zaten onlar hak getire de... Hırsını ve kişisel becerilerini kullanabiliyorlar ne âlâ. Sonunda söyleyeceklerimizi başta ifade edelim. Trabzonspor ecel terleri döktüğü maçı kulübeden gelenlerle çevirdi. Kafkas’ın “istediklerimi yapmazsa forma yok” dediği Adrian’ın katkısı ise büyüktü. Biz hâlâ niçin yedek soyundurulduğunu anlayabilmiş değiliz. Cezalandırılan Adrian mı, yoksa Trabzonspor mu o da ayrı bir soru! Nitekim Polonyalı’nın ikinci yarıda oyuna girmesiyle takım toparlandı. Çünkü topu ileriye taşıyabilecek tek isim o idi. Bordo-mavili ekip, özellikle 70. dakikadan sonra maça ağırlığını koydu. İlginçtir Adrian’ın asistini yaptığı golü atmak ise Kafkas’ın ilk tercihleri arasında yer almayan Halil’e nasip oldu.
Maçın geneline baktığınızda, daha istekli ve kazanmaya çalışan taraf Orduspor idi. En azından rakibine göre ne istediğini bilen ve bunu sahaya yansıtmaya çalışan bir görüntüsü vardı. Bunun için çok çabaladı, ancak son bölgede gol yapacak becerisi yoktu. Trabzonspor bu galibiyetle “küme düşme” hattının bir adım dışına çıktı. Fakat dün akşamki futbol ve sonuç kimseyi yanıltmasın. Sadece gün ve zevahir kurtuldu. Üç puan, gerçekleri ne kadar örtebilir bilemeyiz. Ama bu oyun anlayışı ve psikolojinin, ligin kalan beş haftasında kimseyi tatmin etmeyeceği ortada...