Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şampiyonluk kovalayan Trabzonspor geçen sezon 35 maçta sadece 20 puan yitirmişti. Bu sene de hedef farklı değildi. Lakin iki haftada kayıp 5 puana çıkınca, hesaplar erken şaştı. Önce Manisaspor beraberliği, dün gece de Belediyespor’a kaptırılan üç puan, bordo-mavili takıma lig kulvarında ciddi bir darbe oldu.
Trabzonspor’da hafta içinde oynadığı İnter maçının yorgunluğu çok açık görüldü. Özellikle ikinci yarıdaki top kayıpları dikkat çekiciydi. Bu da gösteriyor ki, haftada bir maç oynamaya alışan takımlar, yeni yükü kaldırmakta zorlanıyor.
Aslına bakarsanız Trabzonspor biraz da şanssızlığına boyun eğdi kendi evindeki ilk maçta. İlk bölümde Volkan’ın, ikinci yarıda Alanzinho’nun vuruşlarında direkleri döven toplar rotasını şaşırmasa, bordo-mavililer açısından işler kolaylaşabilir, kalabalık savunma duvarını aşmak için bu kadar zorlanmayabilirdi.
Geçen hafta Galatasaray’ı devirerek büyük sükse yapan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sabırlı ve kontrollü oyunu ile ayakta kalarak, bitirici darbeyi oyunun sonlarında vuracağı çok açıktı. Bunun sinyalleri açık açık verildi. Trabzonspor ilk yarıdaki istediklerinin çoğunu sahaya yansıttı. Tabii gol dışında. Orta alanda Colman- Zokora ikilisinin giderek daha uyumlu oynaması, savunmanın solunda Cech’in isabetli bir transfer olarak görünmesi, bordo-mavili takımın skora yansımayan olumlu yönleriydi.
Serkan’ın bu sezon gösterdiği performans düşüklüğü, Henrique’nin ön bölgede etkisiz kalışı, değişerek oynayan Volkan ve gol umudu olarak alınan Vittek’in henüz hazır olmayışı, maçın genelinde Trabzonspor’un eksileriydi. Savunmayı da unutmayalım. Maçın riske girdiği son bölümlerde Giray ve özellikle Mustafa’nın basit hataları kabul edilebilir cinsten değildi.
Trabzonspor ikinci yarıda Alanzinho ve Halil’in taze kuvvet olarak girmesiyle hareketlense de, ceza alanı içinde Can ile Zayette’nin kritik müdahaleleri karşısında son vuruşu yapacak pozisyonlar bulamadı. Alanzinho’nun ceza alanı dışından şut denemelerinde ise top çerçeveyi bir kez buldu, onda da direk vize vermedi.
Bu arada, geçen yılki kadrosunun üzerine koyarak bu sezon çok daha iyi işler yapacağını kanıtlayan Belediyespor’un da hakkını verelim. Mütevazı, yardımlaşmayı seven ve mücadeleci oyun kimliği ile Trabzonspor’un ritmini bozan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, açık söyleyelim, bu skoru rakibinden daha fazla istedi ve hak etti.
Pek çok sürprize gebe olduğu görülen bu ligde kayıplar telafi edilmeyecek boyutta değil. Önemli olan uyum sürecini kısa zamanda atlatıp, doğru çizgiyi yakalamak.