Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Öncelikle şunu söyleyelim. Geçen haftaki Derry maçında izlediğimiz Trabzonspor ile dün akşam Minsk karşısındaki takım arasında dağlar kadar fark vardı. Bu olumlu görüntü, hücum oyununu seven ve çok adamla rakip sahada bulunmayı ön planda tutan bir takım karşısında Trabzonspor’un ilk yarıda pozisyon vermemesinin en önemli nedenlerinden biri oldu. Her iki kanadı da kullanarak bir anda 5 kişiyle ceza alanında çoğalmayı planlayan Minsk’in iştahını kesen, göbekteki ikili Giray ve Mustafa’nın zamanında müdahaleleri ile önlerindeki Aykut’un özverili mücadelesi idi kuşkusuz. İlginçtir, son iki Avrupa maçında inanılmaz biçimde isteksiz görünen Colman’ın dün ekstra bir motivasyonla oynaması orta alandaki dengeleri etkiledi. Lakin uzatma dakikalarında gördüğü kırmızı kart son derece gereksizdi. Tabii tüm bunları yaparken oyunun ofansif yönünü de düşünmek gerekiyordu ki, Olcan ile Volkan hem çizgide etkili oldu, hem de içeriye doğru yaptıkları koşularla Minsk savunmasının dengesini bozdu. Henrique sürekli rakibe baskı yapan adam rolündeydi. Nitekim golü zorlayan da bu faktördü. Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ndeki silahı Henrique yine işbaşındaydı ve ikramı geri çevirmedi.
Dinamo Minsk ikinci yarıya da tıpkı ilk bölümdeki gibi etkili başladı. Bu kez Trabzonspor savunmasında açıklar da buldu. Net iki gol pozisyonu Zeki’nin savunduğu kanattan başladı. Ancak bu dakikalarda şans faktörü ve kaleci Onur devredeydi. 59. dakika Trabzonspor’un oyun planlarının tamamen değiştiği andı. Celustka’nın sakatlanıp yerine Minsk tribünlerinin ayakta alkışladığı Malouda’nın girmesi, Olcan’ın savunmanın soluna çekilmesi doğal olarak rakibe geniş alan bırakmamak adınaydı. Henrique’nin de kulübeye çağrılmasından sonra Minsk’in oyundaki etkinliği artmış gibi görünse de, takım olarak oyun disiplinini koruyan bordo-mavili ekip, 6 dakikalık uzatma dakikalarında da rakibi umutlandıracak sayıya izin vermedi. Bu arada son derece kötü olan Adrian’ın yerini bıraktığı Alanzinho da beklenen katkıyı yapamadı.
Trabzonspor Belarus’ta gerçekten önemli bir galibiyete imza attı. Play-off için şimdi bir adım önde ve evinde oynayacağı rövanş maçı için avantajlı. Lakin Minsk takımının deplasman maçlarını sevdiği unutulmamalı. Trabzon’da turu getirecek en önemli unsurlar, tıpkı dün olduğu gibi disiplinli, kontrollü ve sakin olabilmek. Tabii, tam eski günlerine döndü derken Colman’ın yokluğunu da gözden kaçırmamak gerek.