Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Nenad Bjelica döneminde coşkudan uzak, oyun planı olmayan, büyük takım hüviyetinden uzak bir Trabzonspor izliyorduk. Kazandığı maçlarda dahi keyif vermeyen sıradan bir oyuncu grubu vardı sahada. En çok da taraftarı kahrediyordu bu görüntü.
İş "zararın neresinden dönersek kârdır" noktasına gelince, Trabzonspor'un "karar vericileri" çareyi Abdullah Avcı'da buldu. Camiaya 38 yıl sonra şampiyonluk sevincini yaşatan deneyimli teknik direktör dünden hazırdı göreve. Kendi söyledi; hiç kopmamış, sürekli takip etmişti eski takımını.
Bordo-mavili ekip Avcı'nın ilk döneminde de benzer sıkıntılar içinde idi. Hoca taraftardan sabır istemiş, sorunların üstesinden gelmek ise epey zaman almıştı. Tıpkı bugün olduğu gibi.
Öncelikle şunu söylemeliyim; kimse Avcı'dan mucize yaratmasını beklemesin. Bu kadar kısa sürede o şapkadan tavşan çıkmaz. Hayli yıpranmış, öz güvenini yitirmeye başlamış, birlikte oynamayı unutmuş bir kadro var Abdullah Avcı'nın elinde. Evet, çok kaliteli isimlere sahip, ancak onları işlevsel hale getirmek ve sistemin dişlilerini uyum içinde döndürmek kolay değil.
Dün akşam Alanyaspor karşısında, özellikle ilk yarıda istediklerini yapmaktan çok uzak bir Trabzonspor vardı sahada. Bjelica'nın kazandırdığı kötü alışkanlıklardan kurtulmak, ha deyince olmuyor. İlk 15 dakikalık bölümde Visca ile rakip kaleyi iki kez yoklayan Karadeniz temsilcisi, orta alanda zayıf kaldı, iki beki hücuma hemen hiç çıkamadı. Onuachu gibi hava toplarına hakim bir forvet bir kez dahi istediği pası alamadı. Bu olumsuzluklara ikinci bölgede kaptırılan toplar eklenince Alanyaspor aynı sayıda gol pozisyonu buldu ancak son vuruşlarda etkili olamadı. Birinde ise kaleci Uğurcan'ın kritik müdahalesi skorun değişmesini engelledi. Hele Oğuz'un kaçırdıkları vardı ki, sormayın. Bu kadar fırsattan gol sesi çıkmaması, Trabzonspor adına büyük şanstı.
İkinci yarıda tempo arttı. Topa daha fazla sahip olma isteğindeki Trabzonspor ön alanda baskı kurarak rakibin hızlı çıkışlarına önlem almaya çalıştı. Bunların birinde Oğuz'un hatalı geri pasını takip eden Onuachu, ilk kez rakip ceza alanı içinde pozisyon buldu. Lakin golü kaydetmek Aliti'ye düştü. Alanyasporlu savunmacının ters dokunuşunda top kendi ağlarına gitti.
Sonrasında ev sahibi takımın iki pozisyonu daha vardı. Onuachu çok elverişli durumda bu fırsatlardan yararlanamadı. Abdullah Avcı da 75. dakikada Nijeryalı golcüyü kenara alıp Enis Destan'ı sürdü forvet hattına.
Alanyaspor teknik direktörü Ömer Erdoğan, yaptığı oyuncu değişiklikleri ile maça ortak olmak istedi. 80. dakika Aliti'nin kafa vuruşunda top yan direğe çarpıp dışarı çıktı. Oysa Uğurcan dahil tüm savunmacılar seyretmişti pozisyonu. Avcı'nın karşılığı ise sakatlıktan yeni kurtulan Pepe ve Fountas'ı almak oldu. Ancak kalan sürede iki takımın çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi. Son anlarda Fountas'ın iki gol vuruşu ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı.
Trabzonspor yeni teknik direktörü ile yeni bir sayfa açtı açmasına ama, Bjelica macerası ile kaybedilen zamanı telafi etmek epey çaba gerektirecek. Abdullah Avcı zoru sever. Ancak bu kez işi daha zor.
Şampiyonluktan söz etmek elbette fantaziye girer. Trabzonspor'un hedefi, her zaman iddialı olan hocasıyla ligi iyi yerde tamamlamak ve gelecek sezon Avrupa vizesi almak olmalı.