Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Roy Hodgson sokaktaki taksi şoförü ya da fanatik taraftarı gibi düşünüyor olmalıydı ki, Gerrard ve Kuyt gibi iki önemli oyuncusunu kadroya almamış, Torres ile Ngnog’u kulübede tutmayı tercih etmişti.
Trabzonspor’un elbette böyle bir lüksü olamazdı. Şenol Güneş iki yönlü oynayacak bir takım sürmüştü sahaya. Savunmada tedbirli olacak, ancak hücumu da boşlamayacaktı. Teofilo ile birlikte Umut’u oynatması bu anlayışa uygun bir tercihti. Ancak Serkan’ın önünde oynayan Burak’ın aksaması, Colman’ın çok sayıda pas hatası yapması, orta alanda yükü Selçuk ve Ceyhun’un üzerine yıktı. Liverpool ilk yarı boyunca ısrarla sol kanadı kullanmasına karşın istediği golü basit bir pas hatası sonucu buldu.
Soyunma odasına yediği şanssız bir golle giden Trabzonspor ikinci yarıda Torres’in de girmesiyle çok daha istekli bir Liverpool buldu karşısında. Torres tribünleri, taraftar takımı ateşledi. Serkan’ın Lucas’ı düşürmesiyle kazanılan penaltı atışı maçın bir başka kader anıydı. Birkaç gün önce takım arkadaşlarına “Kameralar en çok beni gösterecek” diye takılan kaleci Onur, Joe Cole’un vuruşunda Anfield’da ikinci gol coşkusuna izin vermedi. Onur o ana dek yaptığı üç kritik kurtarış ile Trabzonspor’un en iyilerinden biri oldu.
Şenol hocanın oyuna ilk müdahalesi Alanzinho’yu oyuna almak oldu. Bordo-mavili ekibin hem pas trafiği arttı, hem de Ceyhun ve Selçuk rahatladı. Colman-Giray değişikliği savunmayı güçlendirmek adına yapılmış bir hamleydi. Liverpool’un çok daha farklı bir skor düşlerken rövanş için riske girmesine Ngog da çare olmadı. Trabzonspor iyi kapandı. Kalan bölümde savaştı. Mücadele etti ve kendisini küçümseyen bir rakibe kolay teslim olmayacağını gösterdi.
Tek farklı yenilgi Trabzonspor’u çok farklı yerlere taşıyabilir. Play-off kurasında en tehlikeli takımla eşleştiği için gruplara kalma şansı yüzde onlar ile gösterilen bordo-mavililer bir hafta sonra oynanacak rövanş için önemli bir avantaj sağladı.
Liverpool, Trabzon’a dün akşamdan çıkaracağı derslerle gelecek. Trabzonspor ise daha ofansif oynayamak zorunda kalacak. Gol şart. Hem de yemeden. Bordo-mavili takımın gruplara kalma olasılığı ise dünden çok daha fazla. Ben iki takımın da şansını artık eşit görüyorum.