Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İkinci dakika henüz dolmuştu. Bakasetas korneri kullandı, Onuachu yine kule gibi yükselip topu ağlara yapıştırdı. Alkışlanacak bir organizasyon böyle sonuçlandı.
Ya köşe vuruşu öncesi yaşananlar? Mehmet Can ile Pendiksporlu Murat Akça’nın çizgi üzerindeki mücadelesinde konuk takım lehine önce faul vardı, ardından aleyhine hatalı bir korner kararı verildi. Kemal Yılmaz gibi deneyimli bir yardımcı hakemin  iki pozisyonu süzememesi büyük şanssızlıktı. Bedelini erken gelen golle sarsılan Pendikspor ödemek zorunda kaldı, doğrusu içime sinmedi.
İkinci golün hikayesi de ilginçti. 27. dakikada Trabzonspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına Bakasetas geçti. Mesafe yakındı, Pendikspor barajının hemen arkasında ise taktik gereği yere uzanan bir savunmacı vardı. Bakasetas sert vurdu, meşin yuvarlak yerdeki o futbolcunun ayağına çarptı ve kalecinin bakışları arasında ağları buldu. Gerçekten tuhaf bir gol oldu. Trabzonspor adına iki duran top, iki gol. Zaten ilk yarıda kayda değer başka pozisyonu yoktu ev sahibi takımın.
Pendikspor ise iki farklı geriye düşmesine rağmen pes etmedi. Konuk ekibin attığı gol öncesi Mendy’e yapılan tartışmaya açık bir faul izledik. Hakem Bahattin Şimşek pozisyonu devam ettirdi, cezayı Endri Çekici kesti. İlk 45 dakikada üç golün hikayesine iki takım adına da eklenecek başka bir şey yoktu.
Özellikle bu sezon izlediğim maçları için söylüyorum; maalesef Trabzonspor’un belirli bir oyun planı yok. Daha doğrusu teknik direktörü Nenad Bjelica’nın yok. Ne rakibe göre önlem alıyor, ne bir büyük takım gibi baskılı, istekli ve coşkulu oynayabiliyor. Bireysel yetenekler de devreye giremeyince, takım giderek sıradanlaşıyor. Ve her maçı sıkıntılı geçmeye aday oluyor. İşte geçen haftaki Hatayspor müsabakası ve dünkü Pendikspor sınavı. O zaman soruyor insan; bu kadar transfer niçin yapıldı, bunca para neden harcandı? Bjelica orta ölçekli fantezilerini gerçekleştirsin diye mi? Ve bu ızdırap daha ne kadar sürebilir?
Oyuna dönersek, Mendy’nin kırmızı kartla takımını on kişi bırakmasından sonra inisiyatif tamamen misafir takıma geçti. Yeri gelmişken söylemeliyim; Fransız oyuncu tam bir saatli bomba. Beşiktaş ve Hatayspor maçlarında gördüğü sarı kartlar kırmızıya dönüşmedi ise hakemlerin hoşgörüsünden idi. Ancak dün Bahattin Şimşek kasıtlı faulleri es geçmedi. Birileri Mendy’i ciddi biçimde uyarmalı.
Teknik direktör Osman Özköylü yaptığı oyuncu değişiklikleri ile tıpkı Hatayspor gibi bir sürprize imza atmayı düşündü. Aslında puan alması işten değildi. Hele 88. dakikada Görkem’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda yaptığı vuruşta Uğurcan topa müdahale edemese, maç sonrası ortalık fena karışırdı. Ama istediğini yapamadı Pendikspor.
Gerçek şu ki, Trabzonspor sadece günü kurtardı. Lakin oyun olarak kimseyi tatmin edemedi. Geleceğe dair umut veremedi. Teker teker baktığımız vakit son derece kaliteli bir futbolcu grubuna sahip olmasına karşın, takım hüviyetini kazanamadı henüz. Süreç uzadıkça camianın sinirleri gerilecek ve tribünler öfkesini oyunculara yöneltecek ki, geçmişte de tanık olduk, en büyük hasarı da Trabzonspor görecek.