Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tarifi zor, anormal bir maç izledik Rize’de. İlk yarıda bu kadar önde ve baskılı oynayan Trabzonspor’dan ne beklenirdi? Mehmet Ekici gibi topla adam eksiltip rakip kalede üretken olacak başka silahı bulunmasa da, yakaladığı iki fırsatı değerlendirip Çaykur Rizespor’un direncini kırmak. Önce Mustafa Yumlu’ya geldi şans, ama o altı pastan topu boş kale yerine dışarı attı.

Ardından tartışılan bir penaltı kararı vardı. Son penaltısını dışarı atan Cordozo’ya jest yapan ve topu takım arkadaşına bırakan Mehmet Ekici nereden bilebilirdi, bunun da kaçabileceğini? Sonrası Trabzonspor adına korku filmi gibi gelişti.

Haberin Devamı

Çünkü, Kweuke gibi güçlü ve her an patlayabilecek bir silahı Douglas ile Mustafa Yumlu gibi iki ağır göbek oyuncusuna teslim ederseniz, ava giderken avlanan taraf olursunuz! Nitekim her şey Trabzonspor’un istediği gibi gelişiyor diye düşünülen bir anda, savunmanın arasına atılan topla buluşan Kweuke için bitirici vuruşu yapmak zor olmadı. Uzatma dakikalarındaki darbe ise Murat Duruer’den geldi.

İkinci yarının Trabzonspor için daha zor olacağı aşikârdı. Çünkü farkı kapatmak için adına fazla risk alacak, dolayısıyla her hücumun dönüşü kalesinde tehlike yaratacaktı. Ç. Rizespor’un da istediği tam bu idi! Lakin Trabzonspor’un karşısına aşılmaz bir engel vardı. Ev sahibi takım kalecisi İtandje gecenin yıldızı olmakla kalmadı, belki de hayatının en başarılı maçlarından birini oynadı. 55 ile 70. dakikalar arasında, kurtardığı penaltının üzerine kaymaklı ekmek kadayıfı sayılabilecek tam 6 net gol pozisyonunda bir duvar gibi dikildi rakibin karşısına. Aytaç’ın, Mehmet’in, Cardozo ve Özer’in vuruşlarında yaptığı müthiş kurtarışlar, Ç.Rizespor’un her an kırılabilecek direncini taş gibi sağlam tuttu. Trabzonspor’un moral motivasyonunu ise alt-üst etti. Gecenin finalini yapmak da Deniz’e düştü. Aslına bakarsanız üçüncü golden sonra tarihi bir hezimet yazılabilirdi bordo-mavili ekibin hanesine!

Başta da belirttik. Bu sezonun en ilginç maçlarından birini izledik Rize’de. Hırslı, istekli, özellikle ikinci yarıda bol pozisyon üreten bir Trabzonspor olmasına karşın, ortaya çıkan skor sanırım Trabzonspor kadar Hikmet Karaman’ın takımını da şaşırttı.

Haberin Devamı

Hani halk arasında “böyle oynayın kaybedin” diye bir deyim vardır. Trabzonspor için aynen böyle oldu!