Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kadroları görünce şaşırdım. İlk 5 haftada yaptıklarına bakınca, kişisel fikrim en son kesilecek oyuncu Rodallega idi. Ama Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman’ın forvet tercihi, alacakları yüzünden derin bir krize yol açan Burak Yılmaz oldu.
Ve hoca, geçen haftaki kadroyu değiştirmek zorunda kaldı. Rodallega, Olcay ve Nwakaeme’yi kulübeye çekti, sol kanatta Vahid, sağda Abdülkadir’e görev verdi.
İyi de hocam; ilk yarıda topa üç kez “temas” eden, ki biri kaçırdığı penaltı, illa Burak’ı oynatayacağım diye takımın kurgusu bu kadar bozulur mu? Yeni oluşmaya başlayan karakter, bu denli kolay feda edilir mi? Karaman’ın tercihleri savunmasından orta sahasına, kanatlarından forvetine tüm kimyasını darmadağın etti Trabzonspor’un.
Kimse kusura bakmasın. Eğer bir futbolcu kulübün tapusunu satın almadıysa, hazır olmadan asla forma giyemez. Haa, “kulübede oturmam” diyorsa Burak, o zaman takıma katkı sağlayacak kıvama gelinceye kadar “affet beni hocam” diyecek.
İlk yarıda rakip kalede tehlikeli diyebileceğimiz tek pozisyon dahi bulamayan Trabzonspor’un gardı, tıpkı geçen haftaki Alanyaspor maçındaki gibi erken yediği golle düştü. Yine büyük savunma hatası, yine kolay bir gol yedi. Ne yapması gerekiyordu? Biraz daha agresif olmalı, iki beki hücuma katkı sağlamalı, Sosa, Yusuf, Abdülkadir gibi isimler, üçüncü bölgeyi daha fazla zorlamalıydı. Özellikle orta saha, kopuk kopuk ve rakibe teslim olmuş görüntüdeydi. Göztepe ise rakibin açıklarını değerlendirmeye devam etti. Yasin benzer bir pozisyonda farkı ikiye çıkardı.
Eğer uçta ilk tercihiniz Burak ise, iç sahada geriye düştüğünüz maçlarda Rodallega ile çift santraforu deneyebilirsiniz. Karaman da ikinci yarıya öyle başladı. Trabzonspor oyunu domine etmeye başlasa da, pozisyon bulmakta yine zorlandı. 66. dakikada ofsayt bayrağı çekilen, ancak Video Asistan Hakeminin 1 dakika 40 saniye süren incelemesinden sonra gol kararı verilen Burak’ın vuruşu ve son dakikada direkten dönen top, onun performansı hakkındaki düşüncemi değiştirmedi.
Trabzonspor kalan süreyi daha iyi değerlendirmek zorunda idi. Nwakaeme ve Olcay hamleleri, geriye yaslanan Göztepe’yi zaman sıkıntıya soksa da, takım savunmasından taviz vermeyen İzmir temsilcisi avantajını korumayı bildi. Son dakikada Rodallega’nın golü ile puan için umutlanan Trabzonspor, bu kez kritik VAR kararı ile adeta nefessiz kaldı. Sonuç, iki haftadır hüsran.
Şu bir gerçek; Trabzonspor’da bazı oyuncuların yetenek ve özellikleri belli. Sistem tam da oturuyor derken, fantaziye kaçmanın bedeli ağır oluyor. Tamam, Göztepe iyi takım da, kendi sahanda oynuyorsan sen bir adım önde olmalısın. Dün geceki yenilgiyi Ünal hocanın maça başlangıç planının yanlışlığına bağlıyorum. Bu ligde kafa karışıklığına yer yok!