Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor kazanarak zirvedeki yerini korumuş, Fenerbahçe ise Belediyespor galibiyetiyle yarışın içinde kalmıştı. Hal böyle olunca liderin takipçileri arasındaki mücadelenin de önemi fazlasıyla artmıştı.
Mevcut konumlarını korumak açısından Bursaspor ve Kayserispor açısından en azından kaybedilmemesi gereken bir maçtı. Bu düşüncenin ürünü olarak iki takımın teknik direktörü de ilk yarıda kontrollü oyunu tercih etti.
Ertuğrul Sağlam'ın bu haftaki revizyon listesi bir hayli ilginçti. Ömer, Sercan, Ergiç ve Hüseyin'i kulübeye çeken genç hoca belli ki, "İstediklerimi yapmayan, kendini oyuna vermeyen ilk 11'de formayı unutsun" mesajı vermek istemişti.
Ligin en az gol yiyen takımı Kayserispor cephesinde teknik direktör Şota'nın böyle zorlu bir deplasmanda beraberliğe hayır demeyeceği belliydi. Gürcü hocanın planı ilk yarıda işlese de, oyunun ikinci bölümünde çok daha istekli ve gol için yüklenen rakip karşısında etkisiz kaldı. Bursaspor'un tek kale oynadığı bu yarıda, Kayserispor'un verdiği sayısız gol pozisyonu, savunmasıyla övünen bir takım adına şaşırtıcıydı. Defalarca ceza alanı dışından attığı şutlarla kaleyi yoklayan İnsua'ya önlem almaması, Volkan Şen'in sağdan yaptığı bindirmeler ve ortalarda ısrarla alan savunmasından vazgeçmemesi, Kayserispor'un sonunu hazırlayan faktörler idi.
Ertuğrul Sağlam'ın maçın son çeyreğinde yaptığı oyuncu değişiklikleri de önemliydi elbette. Yorulan Svensson ve uzun boyuna karşın istediği topları alamayan Turgay'ı kenara alarak Sercan ve Ergiç'i sahaya sürmesi son derece yerinde hamlelerdi. Takımını adeta gole zorladı. Kendi yarı alanına kapanan konuk ekip teslim bayrağını çok daha önce çekebilirdi. Lakin kaleci Souleymanou'nun iki kritik müdahalesi geliyorum diyen golü geciktirdi.
Yoğun baskı karşısında hata yapması kaçınılmaz hale gelen Kayserispor savunmasının kilidini açmak İnsua'ya, skoru pekiştirmek ise Sercan'a düştü.
Beş gün önceki ağır Valencia yenilgisinin yaralarını sarmaya çalışırken böyle bir maça kazanmak kolay değildi. Bursaspor çok önemli bir virajı kayıpsız atlatarak şampiyonluk yarışının içinde kalmayı başarabildi. Aksi bir sonuç beraberinde pek çok sıkıntı getirebilirdi!