Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Daha 24 yaşında. Çıraklık döneminde “usta” olmuş bile. Yaratan öyle bir yetenek vermiş ki, o yetmez demiş, üzerine koya koya ilerliyor. Son yıllarda ayağına bu kadar hakim, topu istediği noktaya atabilen, adrese teslim vuruş yapabilen kaç oyuncu geldi Türk futboluna? Mehmet Ekici işte böyle bir futbol dehası. Hayır, kimseye haksızlık etmiyoruz. Trabzonspor’un bu sezon on milyonlarca euro harcayarak kurduğu kadroyu bir kenara koyun, hepsinden çok ayrı bir yeri var Ekici’nin. Bugüne kadar kaç maçı kurtardı, takımına kaç puan kazandırdı, ölçün biçin, toplayıp çıkarın, Mehmet Ekici’nin performansını yakalayacak ikinci bir isim daha bulamazsınız. Fatih Terim’in gözü aydın. Herhangi bir sakatlık yaşamaz ise, hocanın ay-yıldızlı forma için kafa yoracağı bir isim eksildi şimdiden!

Haberin Devamı

Gelelim maça. Trabzonspor açısından kazanmanın önemi şu idi; “Zirve ile puan farkını 11’e düşürecek, üstteki rakiplerinin kayıpla kapattığı haftanın en kârlı takımı olacak, Fenerbahçe’nin ardından dördüncü sıraya yerleşecekti.” Yani, üç puandan çok daha fazla bir getirisi vardı Mersin İdmanyurdu’nu deplasmanda yenmenin.

Ersun Yanal yine ilginç bir kadro tercihiyle çıktı sahaya. Salih savunmanın sağında, Bosingwa ile Uğur göbekte, Mustafa solda idi. Hemen önlerinde ise Medjani ve Fatih. Anlaşılan, Trabzonspor’un yumuşak karnı orta alana önlem almak istemişti Yanal. Lakin Mersin İdmanyurdu’nun hızlı oyuncuları ilk yarım saatte hem iki kanattan, hem de göbekten öyle rahat geldi ki Trabzonspor kalesine, evlere şenlik! Hani kaleci Hakan yine gününde olmasa, Salih ve Bosinwga zamanında kademelere girmese, vay haline Trabzonspor’un.

Sonrası malum. Kriz dakikalarını sonlandıran ve takımını farklı galibiyete taşıyan o isim çıktı sahneye. İzninizle ben artık ona “çilingir” diye hitap etmek istiyorum. Zor anların, sıkışan oyunun anahtarı Mehmet Ekici’den. Önce attığı nefis frikik golüyle takımını rahatlattı, ardından iki duran topta yaptığı asistler ile Sefa’yı maçın en iyi yardımcı oyuncusu yaptı. Ekici’nin skora katkısı tartışılmaz. Üzerinde düşünülmesi gereken konu, duran top organizasyonları dışında Trabzonspor’un pozisyon üretmekte hâlâ niçin zorlandığı ve savunmada çok açık verdiği.

Haberin Devamı

Son söz, elbette yine Ekici’ye. Yıldız oyuncuya bu maçta bu maçta 10 üzerinden 9 yıldız. Niye mi? Çok daha iyisini yaptığında verecek notumuz olsun diye!