Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Onur’un makam aracı tartışması gerekçe gösterilerek kadro dışı bırakılması, menajer Süleyman Hurma’nın sosyal medyada aleyhine başlatılan linç kampanyası sonucu kimyasının bozulup istifa etmesi bardağı taşıran son damla ise, o bardak doluncaya kadar teknik direktör, menajer ve başkan ne yaptı gerçekten merak ediyoruz. Avrupa’da oynanacak önemli bir maç öncesi ayağına kurşun sıkan kaptan mı, yoksa karşısındaki ittifak mı, onu da hâkeza!

Adına kriz denen, ancak dışarıdan içerideki güç kavgası gibi görünen gariplikler zinciri hiç kuşkusuz sadece olayın kahramanlarını değil, olup biteni şaşkınlıkla izleyen diğer oyuncuları da etkilemişti. Zira teknik direktör Şota’nın Rabotnicki karşısında sahaya sürdüğü takım tüm kadroya meydan okuma, gözdağı vermekti adeta. Onca sakat ve cezalı oyuncuya karşın Özer, Erkan, Uğur ve Aytaç gibi isimler yedek kulübesinde başladı maça.

Haberin Devamı

Açık söyleyelim, Şota hâlâ hazırlık dönemi dese de, Trabzonspor’un böyle bir rakip karşısında ilk 40 dakikayı ne oynamak istediğini bilmeyerek geçirmesi, en az maç öncesi yaşananlar kadar ilginçti. Rakibin etkili iki silahı olduğu biliniyordu. Biri İlijoski, diğeri sol savunucu Siljanovski. Şota’nın onun çıkışını önlesin diye önüne koyduğu Yusuf ve arkasındaki Salih’in bir anlık gafleti golü getirdi. Siljanovski savunmanın arkasına attı, İlijoski klas bir plase ile golünü yaptı. Trabzonspor’un rakip kaleyi bulan tek şutu golden hemen sonra Cardozo ile geldi. İlk yarının son 5 dakikasında haraketlenen bordo-mavili ekibin hızını hakemin düdüğü kesti.

İkinci bölümde Şota’nın yaptığı değişiklikler Trabzonspor’u topa daha çok sahip olmasını sağlasa da, son vuruşlardaki yetersizlik dikkat çekiciydi. Cardoza ve Salih’in girdiği pozisyonlarda zamanlama hatası vardı. Bordo-mavililer beraberlik sayısına yaklaştı da, Raboknicki boş mu durdu? Tam tersi haddini ve kapasitesini bilen bir takım görüntüsüne rağmen tam 3 net tehlike daha yarattı. İnanın bunların biri golle sonuçlansa, Trabzonspor’un ikinci maçta işi bu oyuncu tercihi ve taktik anlayışıyla mucizeye kalırdı.

Haberin Devamı

Maçın özeti şu: Trabzonspor ucuz, hem de çok ucuz kurtuldu kriz döneminde yaşayabileceği tatsız bir sürprizden daha!