Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gruptaki ilk maçında Getafe deplasmanında sezonun en kötü oyunu ile farklı yenilgiden kurtulmuştu Trabzonspor. Ardından ligdeki Sivasspor mağlubiyeti geldi. İşler yolunda gitmiyordu. Ta ki Beşiktaş maçına dek.. Bence o doksan dakika her anlamda dönüm noktası oldu.
Dün gece Basel karşısında umutlanmama neden olan da, bu performansın Avrupa Ligi’ne yansıyacağı yolundaki inancımdı. Her şey güzel olabilirdi. Ah o basit savunma hataları olmasa. Bu kadar kolay gol yemek insanın canını sıkıyor.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, önceki gün rotasyon sinyalini vermişti. Dediğini yaptı. Basel karşısında Sosa, Nwakaeme ve Pereira gibi çok önemli üç oyuncusu ilk on birde yoktu. Onları hamle oyuncusu olarak kullandı. Ama yetmedi.
Basel, İsviçre’nin şımarık çocuğu gibi. Son 3 maçta kalesinde gol görmemiş, hücumda da etkili. Hiç pozisyonu yokken 20. dakikada bir duran toptan öne geçmesi sinir bozucu oldu. Trabzonspor’un reaksiyon göstermesi gerekiyordu ama, üçüncü bölgede istediklerini bir türlü yapamıyordu. Öyleyse... O an sahada Jose Sosa yoktu lakin, Abdülkadir Parmak doldurdu kaptanın boşluğunu. Jeneriklik frikik golü, Trabzonspor’un maça tutunmasını sağladı.
Ünal hoca ikinci yarıya Nwakaeme ile başladı. Hemen ardından kaptanı Sosa’yı attı sahaya. İşler fena gitmezken keyifli olmalı. Hamle oyuncusu lüksünü kullandı Karaman. Öne de geçti. Her şey yolunda giderken o ikinci golü yemek ne demek? Trabzonspor savunması ve kalecisinin yan toplarda bu kadar aciz kalmasının üzerine kafa yormalı Ünal hoca. Yazık oluyor bu kadar mücadeleye ve emeğe.
Maçın özelinde düşünülmesi gereken çok şey var. Rotasyon galibiyeti engelledi mi? Evet bence engelledi. Bu dramatik bir durum. Bence hocanın en büyük yanlışı Pereira’yı dinlendirmesi idi. En etkili olduğu sağ kanat adeta tıkandı. Hüseyin olmaz orada. Trabzonspor iki kanadı doğru kullananan ve sonuç alan bir takım. Dün çok aksadı ikisi de.
Ve Sturridge. Karaman ona güvendi ve ilk on birde görev verdi. Çok eksiği ve uyum sorunu var. Bu maçta ondan fazla şey beklemek çok iyimser bir düşüncedir. Zaten o da karşılığını bu kadar verdi. Kazanmak ve nasıl olacağını çözmek önemli.
Trabzonspor milli maç arasına kadar bu maçın skoruna takılmalı. Ve şu çok önemli. Hedef lig mi, yoksa üç kulvarda birden mücadele mi? Ünel hoca kadroyu çok zorlamadan ve elindeki imkanlar ile devam etmeyi düşünüyor olabilir.
Kişisel fikrim, sakatların geri dönüşüne kadar, öncelik lig olmalı. Ve kafa yorması gereken en önemli şey, hangi kulvarda olursa olsun savunmada doğru pozisyonları bulmaktır. Trabzonspor’un diri ve dirençli olması adına Ünal Karaman’ın tercihlerini merak ediyorum.