Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yiğidin hakkını yiğide verelim. Gaziantepspor, yeni teknik adamı Sergen Yalçın’ın futbol zekasının ürünlerini yavaş yavaş toplamaya başlamış. Özgüvenleri gelmiş. Herkes kendisine verilen görevi yerine getirmeye çalışıyor, takım halinde iyi savunma yapıp, hızlı hücumun gereğini yerine getiriyorlar. Daha önemlisi, aralarında büyük bir yaş farkı olmasa da, hocalarının futbol bilgisi ve fikirlerine saygı gösteriyorlar. Aman kötü yanlarını örnek almasınlar!
Trabzonspor’a gelince... İlk yarıda Colman dışında sahada ne yaptığını bilen kimse yoktu. Savunma haftalardır alarm veriyor, gören yok. Daha önce kaleci Onur arkadaşlarını kurtarıyordu dün akşam o da yetmedi, lakin kalitesi farkı önledi. Gaziantepspor’un attığı gollerin tümünde fahiş hatalar vardı. Hele Traoe’nin üçüncü golünde, iki stoperin o boyda bir oyuncuya kafa vurdurması inanılır gibi değildi. Ev sahibi takım daha ilk yarıda rakibinin işini bitirebilirdi, biraz şanssızlık biraz da son vuruş eksikliği olmasa tabii.
Uyuyan Trabzonspor’u bize göre ağır bir penaltı kararı hakeretlendirdi. O golü yapmak ise sahada doksan dakika eli belinde dolaşmasına karşın Mustafa Akçay’ın hoşgörüsüne sığanan Malouda’ya kaldı. Trabzonspor bu gole karşın maçı çevirebilir miydi? Bizce hayır. Gaziantepspor’un yanıt vermesi beklendiği gibi gecikmedi. Bordo-mavililerin son haftalarda özellikle duran toplardaki savunma zaafı yine ön planda idi. Emre’nin skoru belirleyen sayısına gelince. Trabzonspor’un belki de maç boyunca organize gelişen tek ataığı bu idi. Genç oyuncu fırsatı geri çevirmedi.
Trabzonspor’un bu sezon ligde deplasmanda aldığı sonuçlar dikkat çekici. Hem yeniliyor, hem de inanılmaz goller yiyiyor. Kuşkusuz bu bir tesadüf değil. Teknik Direktör Mustafa Akçay’ın “bir puan olsun bizim olsun” felsefesi, görülüyor ki iflas etmiş durumda. Bu takımın salt savunma yaparak maç kazanması mümkün değil. İnsanları yanıltan kaptan Onur’un kaledeki müthiş performansı. Siz illa rakibi sahamda kabul edip hızlı hücumla sonuca gideriz diye düşüyorsanız, buna uygun silahlarınız olmalı ve her daim hazır durumda beklemeli. Bu oyuncu kadrosu ile Akçay’ın bunu başarması çok zor.
Akıllara şöyle bir soru gelebilir: “Peki o zaman Trabzonspor Avrupa’da nasıl başarılı oluyor.” Belki bazıları için ağır olacak ama, Trabzonsporlu futbolcular, özellikle de yabancı yıldızlar, orada biraz da “kafalarına” göre oynuyor!