Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Lider bir takımın unvanını koruyabilmesi için çok daha fazlasını yapması gerekirdi, Sivasspor bu görüntüyü veremedi


Onca sıkıntıya rağmen lidersin. Koltuğu korumak için kazanmak zorundasın. Üstelik karşısında dağ gibi sorunlarla boğuşan orta şeker bir takım var. Doğru dürüst üzerine gelemiyor. Orta alanda çok top kaybı yapıyor. Ama sen evlere şenlik pozisyonlar veriyorsun. İlk yarıda Jaba vuruyor, Petkoviç çıkarıyor, ikinci bölümde Murat Duruer bomboş kale yerine direği nişanlıyor ve Sivassporlu futbolcular olup biteni seyrediyor.
Biraz pres yapsan, mücadele etsen, rakibin zaten oyun kuramayacak, gardı 69. dakikada değil, çok daha erken düşecek.
Ancak tribünde oturan sadece teknik direktörleri Bülent Uygun değil, sanki takımın yarısı.
Sakın iki farklı galibiyete aldanmayın. Kırmızı-beyazlı ekip bu sezonun en kötü performanslarından birini sergiledi dün Ankaragücü karşısında.
En ciddi tehlikesini oyunun üçte ikilik bölümü geri kaldığında yaratan ve bunu da gol yapan Sivasspor, yatsın kalksın kalecisi ile rakip forvetin beceriksizliğine dua etsin. Çünkü sözünü ettiğimiz o iki pozisyonun birinde top ağları bulsa, Sivasspor’un bunu telafi edecek ne gücü ne de motivasyonu kalırdı.
Mehmet Yıldız attığı golün dışında Dos Santos’un gölgesinden kurtulamadı. Oysa Uygun’un sahaya sürdüğü kadroda tüm yük onun omuzlarındaydı. Mohammed ve Musa gibi sürpriz golcüleri devre dışıydı. Kamanan’ın ikinci yarıda oyuna girişi Yıldız’ı rahatlattı rahatlatmasına ancak, Sivasspor takımı maç boyunca kanatları doğru dürüst kullanamadı, orta alandan organize atak başlatamadı, dolayısıyla gol şansı rakibin yapacağı hatalara endekslendi.
Lider bir takımın unvanını koruyabilmesi için çok daha fazlasını yapması gerekirdi, Sivasspor bu görüntüyü veremedi. Sakat ve cezalı oyuncuların yokluğu bozulan oyun kurgusuna mazeret gösterilebilir. Ama Bülent Uygun’un çözümlemesi gereken çok daha önemli bir sorun var. Maratonun sonları yaklaşıyor ve giderek artan baskı karşısında takımı gerçek futbol kimliğinden uzaklaşıyor. Teknik, taktik, bir yana. Geçen sezondan alınması gereken dersler Uygun tarafından bir değil, defalarca önlerine konmalı ve sabah akşam okutulmalı.