Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Egemen sanırım ilk kez bir maçta üç gol birden atarken, duran toplarda, özellikle köşe atışlarında, arkadaşları rakip savunmanın dengesini bozdu. Maçın asist kralı Colman’ın adrese teslim toplarını geri çevirmedi


Dört maçta dört gol atan bir takımın daha fazlasını doksan dakikaya sığdırmasını nasıl izah edersiniz?
Bir; milli maç nedeniyle lige verilen arayı çok iyi değerlendirmiş, iyi motive olmuş, hırslanmış ve kazanmaya inanmıştır.
İki; rakibin eksik ve sakatı çoktur, dolayısıyla gerçek futbolunu sahaya yansıtamamış, kötü değil, berbat oynamıştır.
Aslına bakarsanız Trabzonspor’un farklı kazanmasının temel nedeni, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un sezon başından bu yana en kötü performansını sergilemesiydi. Savunmada yaptığı hatalar affedilmez ve acemiceydi. Yediği her golden sonra biraz daha oyun disiplininden koptu. Ve daha ilk yarı tamamlanmadan teslim bayrağını çekti. Yoksa haftalardır galibiyet yüzü göremeyen ve bu karşılaşmaya da stresli çıkan bordo-mavili ekibin işi bu kadar kolay olamazdı.
Bazen rakip kötü de oynasa, siz üzerine bir şeyler koyamazsanız yüzünüz gülmez. Trabzonspor şanslı günündeydi. Skora doğrudan etki edecek futbolcusu çoktu. Örneğin uzun zamandır eleştiri oklarını üzerine çeken kaptan Egemen. Sanıyorum deneyimli oyuncu, profesyonel futbol hayatında ilk kez bir maçta üç gol birden attı. Duran toplarda, özellikle köşe atışlarında, arkadaşları rakip savunmanın dengesini bozarken, maçın asist kralı Colman’ın adrese teslim toplarını geri çevirmedi. Teknik Direktör Broos’un dört hafta sonra oyuna çift forvetle başlaması gecikmiş, ama doğru bir karardı. Umut-Gökhan ikilisinde maç boyunca ısrar etmesinin karşılığını suskun golcüleri kazanarak aldı Belçikalı çalıştırıcı... Geçen sezon takımın skor yükünü çeken bu iki oyuncu, hem üzerlerindeki baskıdan kurtuldular, hem de yitirmeye başladıkları güvenlerini geri kazandılar.
Sağ tarafta Tayfun ve Serkan’ı, solda ise Ferhat ile Gabriç’i önlü arkalı oynatarak savunma güvenliğinin yanı sıra hücum alternatiflerini de zenginleştirmeyi düşünen Broos’un tercihi, Belediyespor karşısında netice verse de, süreklilik arz eder mi tartışılır.
Geriden savunmanın arkasına atılan uzun toplarla pozisyon yaratan Trabzonspor, orta alanı bu kadar boşlayan bir rakibi her zaman bulamayabilir. Ayrıca ikinci bölgeyi bu kadar eksiltmek başına ciddi işler de açabilir.
Futboldaki realite kazanan takımın haklı olduğudur. Hele önünüzde uzun bir lig maratonu varsa her galibiyet hedef için basamaktır. Trabzonspor kritik dönemde önemli bir hamle yaptı. Moral depoladı, ufku açıldı. Üç puanın dışındaki sonuçlar bordo-mavili takım için farklı sıkıntılara yol açabilirdi.