Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maç öncesi Moskova’dan gelen tatsız haber, Trabzonspor için bir gerçeğe işaret ediyordu. Avrupa’da yola devam edeceksen, artık kendi göbeğini kendin keseceksin. CSKA’nın kendi sahasında Lille’ye yenilmesi tüm hesapları alt üst ederken, Trabzonspor'un son iki maçtan puan çıkaramaması, bırakın Şampiyonlar Ligi'ni, UEFA Avrupa Ligi'ne de veda etmesi anlamına gelecekti ki, Inter galibiyetiyle başlayan maceranın kabusa dönüşme olasılığı hiç de az değildi.
Avni Aker’deki sınav öncesi grupta üç takımın 5’er puana ulaşması, bir anlamda Trabzonspor için bir baskı unsuru, stres ve gerilim demekti. Üstelik rakip, temsilcimize kaybettiği o maçtan sonra üst üste 3 galibiyet alarak sıkıntılı günleri geride bırakmış ve gruptaki diğer takımlara göre son derece rahat bir konuma gelmişti.
Trabzonspor böyle bir atmosferde gerçekten beklenenin çok üzerinde bir performans sergiledi. Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar oynadığı en iyi maçtı.
Takım halinde iyi mücadele etti, oyunun genelinde disiplinli ve kontrollü idi. Yediği erken gole karşın motivasyonunu kaybetmemesinin karşılığını almakta gecikmedi. Halil’in eşitlik sayısı sonrası daha dirençli ve dişli rakibiyle başa baş savaşan bir takım vardı sahada. Tolga, kritik kurtarışları, Celustka, Giray, Glowacki, Colman ve Halil, alışılmışın ötesindeki katkıları ile ön plana çıktı.
Özellikle ikinci yarıda Inter’e sıkıntılı anlar yaşatan Trabzonspor, kazanabileceği maçta tıpkı CSKA Moskova önündeki gibi yine direğe takıldı. Şans faktörü yine yanında değildi. Adrian’ın 75. dakikada kafa vuruşunda top birkaç santim yön değiştirse, ikinci Inter zaferinin yaşanması kaçınılmazdı. Sadece bu mu? İlk yarıda Burak ve Alanzinho’nun kaçırdıkları, ikinci bölümde yine aynı ikilinin cömertçe harcadıkları, aslında ibrenin doğrudan Trabzonspor’u gösterdiğinin kanıtı idi.
Kalesinde tehlike yaşamadı mı? Kaçırdıkları kadar değil. Tolga’nın ilk maçtaki gibi formda olması, Glowacki ve Celustka’nın zamanında müdahaleleri Inter’in rövanşı almasını sağlayacak golü engelledi.
Trabzonspor dün gece aldığı puanla çok ama çok önemli bir kazanım sağladı. Lille ile deplasmanda oynayacağı maç öncesi rakiplerinden bir adım öne geçerek hem psikolojik olarak rahatladı, hem sergilediği oyunla Avrupa’da yola devam edecek kapasite ve güçte olduğunu kanıtladı.
Şimdi beklentiler Inter’in son maçta CSKA’yı eli boş göndermesi, Trabzonspor’un ise Lille'den puan çıkarması. Dünkü maçlardan sonra tablo artık lehimize. Haydi Trabzonspor kaçırma artık bu fırsatı...