Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İnter galibiyetinin anlam kazanabilmesi için Trabzonspor'un yenilmemesi gereken bir maçtı. Ancak hedefin adı tek puan olunca, sıkıntı da beraberinde geldi tabii. Defansif oyun anlayışını kurallarına göre oynayabiliyorsanız ne âlâ. Yok hataya davetiye çıkarıyor ve rakibin etkili silahlarına gereken önlemi alamıyorsanız, işiniz dün geceki Lille maçında olduğu gibi zorlaşıyor.
Fransız temsilcisinin amacı belliydi. CSKA karşısında kaybettiği puanları telafi etmek ve kazanmak. İki farklı düşüncenin kapışmasında Trabzonspor ilk yarı boyunca istediklerinin hiçbirini yapamadı. Sürekli geriye ve kanatlara oynamaya çalıştı. Lakin bunu da beceremedi. Arada kaptırdığı toplar ekstrası. Alanzinho, Henrique ve Colman'ın bu konuda ligdeki alışkanlıklarını sürdürmesi ise cabası.
Golü yiyinceye kadar hücum etmeyi hiç aklından geçirmeyen bordo-mavili takımda Henrique ve Halil'in orta alana yakın oynaması, Serkan'ın zaman zaman en uçta pozisyon araması gerçekten garipti. Ve olmayacak duaya amin demek gibi bir şeydi.
Buna karşın Lille takımı sabırlı, dikkatli ve de ne istediğini bilen bir görüntü çizdi. Takımın beyni Hazard, 30. dakikada Zokora'dan aldığı darbeye kadar Trabzonspor'un başına bela açacak işler yaptı. Debuchy sağ kanadı koridora çevirdi. Sow hemen her atakta gol bölgesinde bitti. Savunmanın arkasına sızıp dar açıya rağmen yaptığı gol vuruşu akıllıcaydı. Joe Cole ise sinsi bir tilki gibi kendini unutturup, beklenmedik anlarda sahneye çıktı.
Trabzonspor, hücum kadar takım savunmasını da iyi yapan Lille karşısında ikinci yarıda gol için alternatif yaratmaya çalışırken geride de risk aldı. 52. dakikada Sow boş kaleyi göremedi, 54'de kaleci Tolga, tıpkı İnter maçında Milito'nun altı pastan yaptığı vuruştaki müdahalesi gibi bu kez Joe Cole'u kahretti. Maçın kırılma anı bu idi kuşkusuz.
Alanzinho'nun yerine giren Adrian takıma hareket getirdi. Hiç çalışmayan sol kanattan gelişen bir atakta Adrian'ın yoktan var ettiği penaltı, o ana dek tehlikeli tek bir atağı bulunmayan Trabzonspor için adeta piyango oldu. Colman'ın beraberlik sayısıyla Trabzonspor gruptaki en iddialı takım konumunu korurken, rakibi Lille'nin grup liderliği hayallerini de alıp götürdü.
Trabzonspor maç öncesi hedefini belki tutturdu ama, ortaya koyduğu futbol, pozisyon kısırlığı ve arınamadığı hatalarıyla da yüzleşmesinin vakti geldiğini gördü.
Her iki maçta da şans Trabzonspor'un yanında idi. Fakat unutmayalım, devler arenasında sadece şanslı olmak yetmeyebilir. Daha fazlasını yapabileceğine inandığımız bu takımdan beklentiler giderek yükseliyor. O halde gereğini yapmak da futbolculara düşüyor.