Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir takımın lige hazır olup olmadığının kriterlerinden ilki, sezon öncesi dönemi nasıl geçirdiği ve oynadığı maçlardır. Trabzonspor açısından bu süreç parlak geçmedi. Saha sonuçlarının kimseyi tatmin etmediği ortada, futbol da öyle.
İkincisi ise transferler. Teknik direktör Nenad Bjelica’nin talepleri doğrultusunda ciddi paralar harcayarak kadrosuna takviyeler yaptı. Ancak ne hazindir ki, sakatlıklar nedeniyle dün gece sahaya sürdüğü on birde yenilerden sadece iki oyuncu vardı. Dolayısıyla bordo-mavililerin eski oyuncu grubuyla geçen sezona oranla kendini ne kadar geliştirdiği merak konusu idi. Açıkçası olumlu bir fark göremedim, aynı tas aynı hamam.
Evet, başlangıçlar önemlidir. Trabzonspor tüm olumsuzluklara karşın Antalyaspor karşısında kazanmayı bildi. Lakin geçen sezon yaşadığı sıkıntılar devam ediyor. En önemlisi gol yollarındaki etkisizliği. Maalesef bu sorun eldeki oyuncular ile çözülecek gibi değil. Düşünsenize, forvetiniz ilk yarıda bir kere bile topla buluşamadı. Umut’u suçlamıyorum, kim atacak ona topu. Sol tarafta biraz Trezeguet gayretli idi o kadar. Visca ve Larsen’in kanadı hiç işlemedi. Tek orta gelmedi bu bölümden. Golü ise klasik korner atışından buldu ev sahibi. Bu kez Denswil kurtarıcı oldu.
Ve takım savunması. Antalyaspor ilk yarıda rakip üzerine gitmeyi denemediği için Trabzonspor geri dörtlüsüne iş düşmedi. Lakin ikinci bölümde takke düştü, kel göründü. Konuk ekip biraz zorlamaya başlayınca, hem pozisyon buldu hem Trabzonspor’un zaaflarını deşifre etti. Bordo-mavili ekibin bu baskıda maçı gol yemeden bitirmesi mucize oldu.
Siz sahanızda bu kadar mahkum oynuyor ve ofansif anlamda hiçbir şey üretemiyorsanız, deplasmanda neler yaşarsınız, düşünmesi bile ürkütücü. Evet, gelecek haftaki Galatasaray maçına işaret ediyorum. Maç oynanmadan kazanılmaz veya kaybedilmez ama, Trabzonspor’un dün gece Antalyaspor karşısındaki görüntüsü iç açıcı değildi. Dolayısıyla Bjelica tehlikenin farkında ise tüm zamanını bu sorunlara çare bulmakla geçirmeli.
Ve gelelim yenilere. Bu maç üzerinden yorum yapmak sağlıklı olmaz. Ancak savunmada Benkovic sağlam duruşu, orta alanda Kourmpelis güçlü fiziği ve mücadeleci görünümü ile katkı sağlayabileceklerini gösterdi.