Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sezonun henüz başı. Hazırlık dönemi kıstas alınamayacağı için her takım kapalı kutu. Her maç da sürpriz sonuçlara gebe. Trabzonspor geçen hafta zorlanmasına karşın Ankaraspor’u yenerek lige iyi bir başlangıç yapmıştı. Devamı bir başka Başkent takımı, Ankaragücü ile geldi.
Trabzonspor dün sahada istediklerinin çoğunu yaptı. Çünkü karşısında ‘şeker’ gibi bir rakip vardı. Savunmada Song - Egemen ikilisi son dakikada konsantrasyonunu kaybettiği pozisyon dışında rakip forvete geçit vermedi.
Serkan’ın ofansif oyunu, Colman’ın çizgi yerine ortaya yakın görev yapması ilk yarıda Hüseyin ve Selçuk’un yükünü hafifletti. Yattara sakatlanıp çıktığı dakikaya dek takımın en önemli hücum silahı idi. Bir gol attı, bir gol asisti yaptı. Bordo-mavili ekip onun yokluğunu kalan bölümde derinden hissetti. En çok etkilenenler ise Gökhan ve Umut oldu.

Haberin Devamı

Daha iyi teşhis
İkinci yarının ilk 15 dakikasından sonra oyundaki denge Ankaragücü’nün lehine değişti. Ancak Başkent ekibinin ilk tehlikeli atağı 80. dakikada Metin Akan’ın 20 metreden attığı şut olduğunu söylersek, puan için ne kadar yetersiz kaldığını anlatmış oluruz.
Son dakikada karşılıklı yaşanan pozisyonlardan birinin Ankaragücü adına gole dönüşmesi, biraz şans, biraz da Trabzonspor savunmasının maçı kafasında bitirmesinden kaynaklandı.
Bu maç Ersun hocanın eksikleri daha iyi teşhis edeceği, Hakan Kutlu’nun ise sıkıntılı bir sezon geçireceğinin göstergesi oldu.