Futbol hiç bu denli çirkinleşmemişti

Milliyet gazetesindeki meslek hayatım 40 yıla sığar. Virgülü yoktur.
Bunca yıllık gözlemlerime dayanarak iddia ediyorum, futbol hiç bu denli çirkinleşmemiş, kalite bu kadar ayağa düşmemişti.
Federasyonu, kulüp yöneticileri, hakemleri, taraftarı, medyası ve lanet olası sosyal medyası ile futbolu resmen dinamitledik.
Son dönemde işin çivisi iyice çıktı. Hani “neresinden tutsanız elinizde kalıyor” derler ya, aynen öyle.
İş bilmez federasyon panik halinde sezonu nasıl bitireceğini düşünürken, kulüplerin ağız dalaşı ahlak sınırlarını zorluyor.
Üstüne hakemlerin kötü yönetimi ve basiretsiz kararları eklenince, dünyanın en cazip oyunu çirkin senaryolara malzeme ediliyor.
Her maç tartışmalı, her pozisyon şaibeli, her karar can yakıcı olur mu?
Kimsenin kurumlara ve kurullara güveni kalmamış. Herkes kendi adaletini sağlamaya çalışıyor. Daha çok bağıranın borusu ötüyor.
Ligdeki şampiyonluk yarışındaki iki takımın ayaklarına taş değmesin diye adeta yollarında temizlik yapılıyor. Diğer takımlar figüran muamelesi görüyor. Bozuk para gibi harcanıyor.
Milleti kandırmayın. Galatasaray ve Fenerbahçe aralarında üç maç oynasın, üstünlük kuran şampiyon ilan edilsin.
Gelelim diğer konuya; Etik değerleri ve saygıyı yok sayan, hakareti paraya tahvil etmeye çalışan yüreği kirli insanlar, asla gazeteci sıfatıyla anılmamalı. Ve camiadan ayıklanmalı.
Bu tablo düzelir mi? Hiç umudum yok. Tarihe cehennem sezonu olarak geçmesidir korkum.

Haberin Devamı

Yavaş ve Altınok’a mesaj

Yerel seçimler yaklaştı. Başkan adayları her konuda vaatte bulunuyor.
Türk atletizminin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Serap Aktaş ile sohbet ediyorduk. “Abi; spor köyleri, tenis kordu, basketbol, voleybol ve futbol sahalarından söz ediyorlar. İyi güzel de, sporun anası atletizmdir. Ankara’da Naili Moran pisti yıkıldı. Sadece Anıttepe’de binlerce insan sabah akşam koşmaya çalışıyor. Camia olarak isteğimiz, her semte bir pist yapılması” dedi.
Sayın Mansur Yavaş ve Turgut Altınok’a hayatını atletizme adamış spor insanı Serap Aktaş’ın bu isteğini iletmek, boynumun borcu oldu.

Haberin Devamı

Avcı’nın bir dileği daha var

Trabzonpor, Türkiye kupası çeyrek finalinde Başakşehir’i eleyerek yarı finaldeki rakibini beklemeye başlamıştı. Gözler Galatasaray - Karagümrük maçındaydı. Fenerbahçe’den sonra bir büyük şoku sarı-kırmızılı ekip yaşadı. Karagümrük Trabzonspor’un karşısına dikildi. Hiç bir rakip küçümsenmemeli ama, Abdullah Avcı’ya sorsanız bundan iyisini istemezdi.
Dört takımın da final şansı eşit. Öyleyse ligdeki kaostan uzak, hak eden kupayı kazansın.

Unutma!

“Bazen istediğin bir şeyin olmamasının harika bir şans olduğunu unutma.” - Dalai Lama