Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İyi oynamayan, kendini maça vermeyen olursa yakarım. Şenol Güneş’in Denizli Belediyespor maçının ardından ilk antrenmanda futbolcularına yaptığı bu uyarı anlaşılan pek dikkate alınmamıştı.
Ya da en kibar tabiriyle bir kulaklarından girip, ötekinden çıkmıştı. İlk yarı sonunda soyunma odasına gidene kadar bordo-mavili takımın görüntüsü böyle idi.
Beş gün önce oynanan ve farklı skoruyla pek çok insanı yanıltan o kupa maçındaki Trabzonspor ile dün akşam Ankaragücü önündeki takımı örtüştürebilmek neredeyse imkansızdı.
Kuşkusuz başkent ekibi yeni teknik direktörüyle çok daha hırslı, mücadeleci ve istekliydi. Özellikle ilk yarım saatte rakibine orta alanda göz açtırmadı. Savunmada pozisyon vermedi. Tek eksiği, ceza alanı içinde Bebbe ve Metin Akan’ı dilediği toplarla buluşturamaması idi.
Sarı-lacivertli ekibin bu dirençli oyunu karşısında Trabzonspor’un şaşkınlığını üzerinden atması kolay olmadı. Rakip kaledeki ilk ciddi atağını 40’ta bulması ve Umut’un gol vuruşu için hazırlıksız yakalanması, bordo-mavililer adına koca bir ilk yarıda akılda kalan tek pozisyon idi.
İkinci yarıyla birlikte Ankaragücü tempoyu daha da yükselterek Trabzonspor’un balansını bozmak istedi. Bebbe’nin kafa vuruşunda kaleci Onur’un kucağında kalan top ani atağa dönüşürken, Colman’ın müthiş pasıyla buluşan Alanzinho çerçeveyi görmek yerine doğrusunu yapıp meşin yuvarlağı Umut’u verince, sarı-lacivertli tribünler buz kesti.
Tabii Ankaragücü takımı da öyle. Kontrolsüzce hücum etmenin bedelini ise ikinci golle ödemek zorunda kaldı. Tıpkı ilk goldekinin benzeri bir ani atakta Colman’ın pasıyla buluşan Alanzinho bu kez altı pasta bekleyen Umut’u tercih etmedi, fantezi bir vuruşla topu kalecinin üzerinden ağlara yollayarak “şovunu” yaptı. Kalan 20 dakikalık bölümde görüntü değişmedi. Trabzonspor skoru korumak adına defansif bir oyun sergilerken, motivasyonu bozulan Ankaragücü’nün bilinçsiz ve etkisiz atakları vardı.
Neticede bordo-mavili ekip geçen yıl erken veda ettiği kupada yoluna devam etmek adına çok önemli bir galibiyet elde etti. Daha önemlisi testi kırılmadan yol gösteren Şenol hocanın ne kadar haklı olduğu bir kez daha görüldü.