Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hiç kuşku yok, Trabzonspor’un bu sezon yaptığı en iyi transfer Hakan Arıkan... Bordo-mavili ekipte adeta ikinci baharını yaşayan deneyimli file bekçisinin takımına kazandırdığı maç, en az dört... Basit hesapla 12 puan. Trabzonspor bugün hâlâ Avrupa Ligi iddiasını sürdürüyorsa Hakan’ın katkısı diğerlerinden farklıdır. Tıpkı dünkü Bursaspor maçında olduğu gibi... Bursaspor’un etkili olduğu bölümlerde konsantrasyonunu bir an olsun kaybetmeyen Hakan, en az dört kritik pozisyonda müthiş müdahaleleri alkışı hak eden isim oldu.

Haberin Devamı

Trabzonspor’da en az onun kadar takdir edilmesi gereken oyuncular da vardı tabii. Son haftalardaki formuyla Uğur, savunmanın en iyisi idi. Bursaspor’un en tehlikeli silahı Fernandao’ya nefes aldırmadı. Hava toplarında çok başarılıydı. Salih defansta ve ofansta mücadeleci kişiliği ile sivrildi. Medjani iki kez pozisyon değiştirmesine karşın Bosingwa’nın sakatlığından sonra görevini layığı ile yerine getirdi.

Özer’e ayrı bir parantez açmak gerek. Dün çok iyi oynadı, iyi mücadele etti. Karşılığını da şık bir golle aldı. Arkadaşlarının bu golün sevincini paylaşırken ortaya koyduğu tablo, takım bütünlüğü açısından kayda değerdi.

Özellikle ikinci bölümde oyun disiplinine sadık kalarak daha çok hücumu düşünen taraf Trabzonspor idi. Her iki yarıda farklı bir görüntü çizen Bursaspor; Volkan, Ozan, Josue gibi topu ileriye taşıyacak oyuncularının etkisiz kalışıyla bol gollü ve pozisyonlu maçlarını mumla aradı.

Oysa bu maçı kazanmaları halinde Avrupa Ligi’ne katılma hakkını elde edip bir yıllık cezasının infazının başlaması yolunda önemli bir adım atmış olacaklardı. Aynı hedefi daha üst sıralarda yakalamak isteyen Trabzonspor’un dünkü galibiyeti bu açıdan da hayati değer taşıyordu ki, takım olarak bunu daha çok istediklerini, ortaya koydukları mücadele ile de göstermeyi bildiler.

Trabzonspor ekstra yeteneklere sahip bir ekip değil. Dolayısıyla kazanmak için her maçta ekstra bir performans sergilemeleri gerekiyor. Bunu da ancak takım bütünlüğünü ve oyun disiplinini koruyarak yakalamaları mümkün... Bursaspor karşısında bunu yerine getirirken, kalesinde zaman zaman pozisyon verseler de, oyun ve skor üstünlüğü bordo-mavili ekipte kaldı.

Haberin Devamı

Son üç haftada dokuz puan hedefi gerçekleşirse, Trabzonspor’un sezonu 4. sırada bitirmesi hayal olmaz. Bu ise sezonu geç açmak ve daha fazla tatil demek. Tercih futbolcuların!..