Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor’da teknik adamların kaderi bu. Bir hafta iyi oynayan kadroyu ikinci kez kullanma şansları hiç olmadı. Bu kez de Hami Mandıralı Sivasspor karşısında son derece iştahlı ve istekli oynayan takımı Kasımpaşaspor maçında bozmak zorunda kaldı.
Henrique doğum yapan eşinin yanına ülkesine gitti, forvet için geriye tek seçenek kaldı Janko! Sivas maçını kazandıran orta sahadan iki önemli isim yoktu. Özer iki takım arasında yapılan sözlü protokol nedeniyle, Bourceanu ise bir gün önceki antrenmanda sakatlandığı için kadroya alınmadı. Onların yerine defansif yönü zayıf Adrian ile Colman vardı. Dolayısıyla takımın bel kemiği zayıflamış, Kasımpaşaspor gibi hızlı hücumu seven rakip karşısında bu eksikler önemli bir dezavantaj olmuştu. Buna rağmen ilk 20 dakikada son derece gole yakın olan taraf Trabzonspor idi. Sağda Olcan, solda Yusuf’un etkili bindirmeleri, Trabzonspor’u üç net pozisyona soktu. Gelin görün ki, Adrian ve Janko’nun son vuruşlardaki beceriksizliği, ev sahibi ekibin rahatlamasını sağlayacak skoru bulmasını engelledi. 20. dakikadan sonra ise Kasımpaşaspor aldı sazı eline. Onun da ilk yarıda çok net üç pozisyonu vardı. Kerem ve Adem’in kaçırdıkları, Trabzonspor adına şans dakikalarıydı. Konuk takımın Trabzonspor ceza alanına bu kadar rahat yaklaşmasının en önemli nedeni, orta alanı kolay geçmesi ve Zokora dışında hiçbir dirençle karşılaşmamasıydı. Adrian ve Colman baskı yapmadıkları gibi olumlu top da kullanamayınca, güç dengesi Kasımpaşaspor’a lehine değişti.
İkinci yarıda da uzun süre roller farklı değildi. Oyunu kendi sahasında kabul etmek zorunda kalan Trabzonspor’u böyle yakalamışken, Şota’nın yaptığı oyuncu değişiklikleri tamamen kazanmak adına idi. Ancak kulübeden gelen Tunay ve Halil beklenen katkıyı sağlayamadı. Buna karşılık Mandıralı’nın hamlesi Adrian ve Janko’yu alıp Şahin ile Zeki Yavru’yu sahaya sürmek oldu. Onun da amacı topa orta alanda daha fazla sahip olup, Olcan ve Colman’ı önde pozisyona sokmaktı. Lakin bu düşünce de sonuç vermedi.
Tek galibiyetin ligin üst sıralarını karıştıracak bir lig ortamında Trabzonspor’un seri yakalamak adına kazanmak istediği maç, Kasımpaşaspor için de benzer önem taşıyordu. Konuk ekip üstün oynadığı bölümlerde girdiği ciddi fırsatları değerlendiremedi. Bir gol bulsa, Trabzonspor’un karşılık verme şansı çok azdı. Sonuç olarak birer puan iki takım için de kayıp olmadı.