Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bu aralar ligimizde her ikisini bir arada göremediğimiz için şu sorunun yanıtı önemli; Hangisini tercih edersiniz? Kötü oynayarak ve eleştirilerek kazanmayı mı, yoksa iyi mücadele edip, sayısız gol pozisyonu bulup yenilmeyi mi?
Futbol sonuç oyunu ise yanıt ilk seçenek olacaktır.
Haftalardır performansı ve teknik adam tercihleri sorgulanan, ligdeki konumuna bakılmaksızın yerden yere vurulan Trabzonspor, Beşiktaş karşısında istekli, hırslı ve coşkulu başladı maça. Orta alandaki yardımlaşma, kanatların verimli kullanımı, rakibe boş alan bırakmama düşüncesi, bordo-mavili ekibin çok sayıda fırsat bulmasını sağladı. İlk yarıda Colman ve Selçuk’un uzaktan kaleyi yokladığı, Umut’un kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonlar maçın kaderini değiştirecek cinstendi.
Bu olumlu görüntüyü yaratan faktör belki Avni Aker’i dolduran 20 bin coşkulu seyirci, belki soyunma odası motivasyonu, belki de abartılı tepkilere bir yanıttı. Gerekçesi her neyse, Trabzonspor sezonun en pozitif futbolunu oynadı.
Ama olmadı. Beşiktaş’ın ilk 45 dakika içinde yakaladığı belki de tek pozisyon golle sonuçlandı.
İkinci yarıda tempo yükseldi. Yattara’nın oyunda kaldığı süre içindeki tek etkili ortasında Gökhan meşin yuvarlağı indirdi, Egemen ise eşitliği sağladı. Ardından Selçuk ve Yattara’nın değerlendiremediği iki pozisyon vardı ki, bunlar iyi oyunun karşılığının iyi skorla alınmasını sağlayabilirdi.
Her iki takım oyuncuları için de yorgunluk belirtilerinin tavan yaptığı uzatma bölümü, kondisyonu iyi olanın sahne alacağı dakikaları getirdi. Hem savunmada hem hücumda bir dinamo gibi çalışan Serkan’ın kulvarından başlayan atak geriye dönmekte zorlanan ve eksik kalan Trabzonspor savunmasını hataya zorladı. Cale’nin kademesinden sinsince kale dibine gelen Zapotocny’nin kafa vuruşunda kaleci Sylva’nın yapabileceği fazla bir şey yoktu.
Bu yenilgi Trabzonspor’un kupada bir üst tura çıkma umutlarını yok denecek kadar azalttı. Ancak ortaya konan mücadele ve futbol gelecek için umut verdi. Trabzonspor’un artık gerçekçi tek hedefi kaldı. O da ligdeki zirve yarışı. Ne kadar eleştirilse de dün akşamki performansı zaman içerisinde bu takımın daha iyi işler yapabileceğinin göstergesi oldu.