Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir teknik direktörün, oyuncu tercihlerine her zaman saygı duymak gerek. Antrenman performansı, davranış tarzı, takım arkadaşlarına saygısı gibi faktörler elbette önemli. Örneğin Şenol Güneş'in, Alanzinho ve Henrique'yi kadroya almaması, Colman'ı maçın üçte ikilik bölümünde kulübede oturtması gibi. Belli ki Güneş hem oyuncularına, hem tribüne bazı mesajlar vermek istemişti. İstemişti lakin büyük risk almıştı deneyimli hoca. Manisaspor karşısında sahaya sürdüğü takımdan belliydi. Buna bir de Zokora, Volkan, Serkan gibi çok şey beklenen futbolcuların beklenenin altında performans göstermesi eklenince, mutlak kazanması gereken maçı az daha yitiriyordu bordo-mavili ekip.
İlk yarıda aradaki fark pek belli olmadı. Manisaspor temkinli oynamaya çalışırken, Trabzonspor gol yollarında sıkıntı çekti. Burak ve Halil'in savunmanın arasına yaptıkları koşularda istedikleri topları alamamaları, Colman gibi bir pasörün yokluğu ile ilgiliydi. Bu bölümde istediğini bir kez yapabildi ev sahibi, onda da savunmanın önemli hatası vardı. Üç topla golü bulurken, Burak'ın asistini klas bir vuruşla gole çeviren Halil, "Aslında çift forvette daha yararlı olmaz mı?" sorusunu akıllara getirdi.
İkinci yarıda pas hataları had safhaya çıkınca, Manisaspor hızlı hücumlarda etkili olmaya başladı. Özellikle Isaac'e sevdiği pozisyonları veren savunma ciddi sıkıntılar yaşadı. Gol de adeta geliyorum dedi. Orta alanda kaptırılan bir top, Simpson-Isaac işbirliğinde eşitlik sayısına dönüştü.
Manisaspor'u iştahlandıran gol Trabzonspor takımında paniğe yol açtı. 60 ile 75. dakikalar arası maçı koparacak hamleler yapan konuk ekip Isaac, Murat Erdoğan ve Simpson ile inanılmaz fırsatlar bulmasına karşın, kaleci Tolga'nın yerinde müdahaleleri, gerekse son vuruşlardaki etkisizliği nedeniyle öne geçme fırsatını değerlendiremedi.
Bu tablo karşısında Şenol Güneş'in, Colman'a sarılması ilginçti. Nitekim 73. dakikada oyuna giren Colman, Burak'ı tam da istediği topla buluşturunca, gitti denen maç Trabzonspor'a döndü. Burak'ın da hakkını yemeyelim, savunmadan sıyrılıp o vuruşu yapmak, gerçekten özel beceri ve yetenek isterdi.
Trabzonspor açısından yeni başlangıç olarak görülen maçta oyundan çok skor önemli idi. Yarışın içinde kalmak için kazanılması gereken puanlar alındı alınmasına da, futbolcular ve teknik heyet için çıkarılması gereken çok ders vardı.