Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bosingwa ve Constant gibi ilk maçın en iyi iki oyuncusunu Rostov’a getiremeyen, Mustafa Yumlu’nun sakatlığı nedeniyle savunmada sıkıntı yaşayan Trabzonspor’un rövanş kadrosunu görünce, önce gözlerimize inanamadık, sonra Vahid Halilhodzic’in sıkı bir kumarbaz olabileceğini düşündük.

Öyle ya, takımın gol yollarındaki belki de tek ve en etkili silahı Cardozo ve yaratıcılığı ile her an maçın kaderini değiştirebilecek Yusuf Erdoğan’ın yedek soyunması, hazırlık maçları dahil neredeyse ilk kez birarada oynayan futbolcu grubunun sadece ilk maçtaki skoru korumaya çalışması başka nasıl açıklanabilirdi ki? Biz “Vardır Vahid hocanın bir bildiği” diyemedik. Diyemedik çünkü, koskoca ilk yarı boyunca oyunu bırakın kendi sahası, ceza alanı ve çevresinde kabul etmek zorunda kalan Trabzonspor’un bu bölümü gol yemeden bitirmesi adeta mucizeydi. Emin olun, sadece ilk yarıda 13 korner kullanan Rostov’un öndeki oyuncuları biraz becerikli olsa, daha ilk 45 dakikada Rus temsilcisi tur için iştahlanabilirdi.

Tabii bu arada, Poloz’un kaleci Onur’u da geçip direkte patlayan şans topunu da unutmayalım.

Peki neydi Trabzonspor’u bu kadar sıradan ve çaresiz bir görüntüye büründüren? Elbette Halilhodzic’in oyuncu tercihleri ve futbolcularına dikte ettiği oyun anlayışı. Bunun da izah edilebilir herhangi bir gerekçesi olabileceğini düşünmek mümkün değil.

Kolay maçı zora çevirme konusundaki ustalığını da gördüğümüz Halilhodzic, pabucun pahalı olduğunu anlamış olacak ki, ikinci yarıda daha çok çıkan, oyunu kanatlara yayarak rakibin topa sahip olma yüzdesini düşürmeye çalışan bir Trabzonspor vardı sahada. Tüm bunları yapmaya çalışırken Grigoryev’in şutu direk değil birkaç santim altına gitse, ne Cardoza’nın oyuna girmesi, ne de Batuhan’ın orta alana taze güç olarak alınması yaşanabilecek paniğin önüne geçebilirdi. Böyle bir durumda teknik direktörün hangi hamlesi gidişatı değiştirirdi bilmiyoruz ama, dün gece Trabzonspor tam anlamıyla öldü öldü dirildi.

Halilhodzic bir gün önce basın toplantısında, “Zor maç olacak, fakat avantajımızı koruyacak oyuncularımız var” demişti. Haklı. Maçı zorlaştıran kendisi oldu. Ancak avantajın korunmasını Trabzonspor takımı değil, Rostov’un beceriksizliği sağladı. Gecenin özeti; tura evet, bu oyuna hayır!..

Not: Maçın tv’den verilmeyeceğinin ortaya çıkmasından sonra malum (!) kaynaktan haber pompalanmaya çalışıldı. “Ruslar komplo kurdu, hakeme dikkat,Trabzonspor’un hakkı yenecek.” Olası başarısızlığa kılıf arama operasyonunda maalesef bu kez medya da kullanıldı. Aman dikkat arkadaşlar!