Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Neresinden bakarsanız bir hazırlık maçı değil mi? Sonuçtan çok sezon içinde verdiğiniz şansı değerlendiremeyen isimlerin son performansını görmek ise amacınız, Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş’in zihni biraz daha netleşmiştir sanırım. Werder Bremen karşısında takımdan ayrılacağı konuşulan Volkan ve Vittek’in yanı sıra uzun süredir görmek istediği Aykut’u sahaya sürmüştü Güneş. Kaleci Tolga mı? Yediği gollere karşın o hazır kıta! Trabzonspor’da sırtını dönüp gideceğin tek mevki. Gelelim diğerlerine. Vittek’in alıcısı çıkarsa Güneş hayır diyemez. 43 dakika sahada kalan Volkan sakatlanmasa deneyimli hocanın fikri değişir miydi? Soru şu; kafa ile beden aynı çizgide buluşamıyor ise, adı kim olursa olsun, çabalar beyhude!
Ya yarım sezon takımın yükünü çekenler? Hangisinden söz edelim? Emerson’un yenen ilk iki goldeki hatası, Halil’in vurdumduymazlığı, Olcan’ın isteksiz görüntüsü, oyuna sonradan giren Alanzinho, golcü diye alınan Janko, yedeklik psikolojisine giren Yasin ve Soner’in takım oyunu adına veremedikleri mi? Adrian’ı hepsinden ayrı tutuyorum. İlk dokuz hafta Güneş’in kulübede bile görmek istemediği Adrian, Werder Bremen karşısında takımın en istekli ve çalışkan isimlerinden biri idi oyundan alınıncaya dek. Şu noktaya dikkat edin. Şenol hoca maç boyunca yedek kulübesini boşalttı! Rakibi ise son çeyreğe kadar aynı kadro ile mücadele etti. Ders alınacak ise, dersimiz sistem! Werder Bremen bir sistemin temsilcisi. Sahada kim olursa olsun oyun disiplini, kazanma çabası ve sonuca gitme arzusu değişmiyor.
Trabzonspor cephesinde değişen fazla bir şey yok. Bilindik, alışılmış şeyler. Saha dışında ise Ünal Karaman’ın sürpriz dönüşü. Umarız bu ikinci göz geçmiş yıllarda olduğu gibi saha içine olumlu yansır. Çünkü buna gerçekten ihtiyaç var!