Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbolun cazip tarafı bu. Sonucu önceden kestiremediğiniz için sürprizler sevindirici de olabilir, can da sıkabilir.
Salı gününe kadar kendini UEFA Kupası’na katılacak iki takımdan biri olarak gören Kayserispor için de böyle oldu. Gençlerbirliği’nin, Galatasaray’ı eleyeceğini aklının ucundan bile geçirmeyen sarı-kırmızılılar hesaplarını gözden geçirmek zorunda kaldı.
Finali Galatasaray ile oynayıp kaybetseler bile rakibin en azından sezonu ikinci bitirip Şampiyonlar Ligi’ne katılacağını, dolayısıyla kupa finalisti olduğu için UEFA’ya gideceğini düşünen Kayserispor’da iş başa düştü. Yani bu sezon tek hedef olan Avrupa kupa şartına bağlandı.
Final için de formaliteyi tamamlaması gerekiyordu. Rizespor karşısına ilk maçtaki 3-0’lık skorun avantajıyla çıkan ev sahibinin istediği alması zor olmadı. Rövanş bir antrenman havasında geçti. Her iki takım da kendini sıkmadı. Süper Lig’deki konumu itibarıyla hafta sonu Beşiktaş ile oynayacağı maça odaklanan konuk ekibin zaten şansını zorlamak gibi bir niyeti yoktu.
Toledo’nun 20. dakikada gelen golü maçın sonraki bölümü oynanmasa da olur dedirtecek cinstendi. Hemen ardından Leandro’nun eşitlik sayısı Rize’ye umut olmaktan çok Kayseri’yi canlandırdı. Iglesias’ın golleri ise Sivasspor yenilgisiyle taraftarını küstüren sarı-kırmızılı futbolcuların onlarla barışmasını sağladı. Sonuç hem taraftara hem takıma moral oldu.