Cemal Ersen

Cemal Ersen

cersen@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Trabzonspor’un UEFA şansını sürdürebilmesi, Elazığspor’un ise kazanarak ligin son sıralarından uzaklaşabilmesi adına kritik bir maçtı. Deplasman fobisini aştığı düşünülen Trabzonspor, aslında üç puanı hanesine yazdırabilecek pozisyonlar üretti. Ev sahibi takımın orta alanda baskı yapıp rakibin oyun kurmasını engellemeye çalıştığı ilk 15 dakikadan sonra, inisiyatif Trabzonspor’a geçti. Colman, Özer ve zaman zaman Zokora’nın topu ileri taşıma çabaları vardı. Sağ kanatta Yusuf etkili olsa da, sağda Şahin önündeki kulvarı yeterince kullanamadı. Henrique ise bu bölümde hem istediği pasları alamadı, hem de topla buluştuğu anlarda Çağlar ve Vranjes’den kurtulup yüzünü kaleye dönemedi. Durum böyle olunca, Trabzonspor’un yetenekli ayakları şansını uzaktan denemeyi tercih etti. Özellikle Yusuf’un çerçeveyi bulan üç gol vuruşu vardı ki, kaleci Ivesa boyunun da avantajını kullanarak çok kritik müdahalelerde bulundu.
Hami Mandıralı ikinci yarıya Emre’yi alarak başladı. Önde Henrique ile birlikte daha çok pozisyon bulmayı planlasa da, takımı tıpkı ilk yarının çeyrek dilimindeki gibi kontrollü oynamayı tercih edince, hücumda çoğalması güçleşti. Buna bir de anormal top kayıpları eklendi. Orta alanda pas trafiğini yöneten Colman maçın en çok top çalan ve kaybeden adamı oldu. Böyle bir tempoda giden maçta Trabzonspor ikinci yarıdaki ilk pozisyonunu 65. dakikada bulabildi. Henrique’nin hazırladığı pozisyon güzel, Emre’nin son vuruştaki çekingenliği, geçirdiği rahatsızlık döneminin izlerini taşıyordu.
Elazığspor bu bölümde sağ kanadı iyi kullandı. Tanju’nun bindirmeleri, Serdar Güler’in çizgiye kadar inip yaptığı ortalar ciddi pozisyonlara dönüştü. Ancak Onur ve Deniz’in son vuruşlardaki etkisizliği golü engelledi.
Hami hocanın oyuna ikinci müdahalesi Zeki’yi alarak, düşen orta alana destek vermek oldu. Çünkü Colman’ın yanı sıra Özer de benzer top kayıpları yapmaya başlamış ve Elazığspor’un bu bölgeyi geçmesi kolaylaşmıştı. Bu hamle sonuç verdi mi? Hayır. Trabzonspor ilk yarıdaki temposunu bulamadı. Son beş dakikada rakip kalede kurduğu baskı da sonuç getirmedi. Maçta eksikliği en çok hissedilen isim Olcan idi. Onun Trabzonspor için ne kadar önemli olduğu daha net anlaşıldı.
Hakem açısından iki pozisyon vardı. Sane’nin 57. dakikada Emre’ye arkadan yaptığı sert faul ihraç, Çağlar’ın 85. dakikada ceza alanı içinde topu elle oynaması penaltı tartışmasına yol açtı.